TV: Napoli skrev ny historia - tog tionde raka ligasegern

Tre poäng mot Empoli - och tionde raka segern i Serie A.
En segerrad Napoli bara hade lyckats med två gånger tidigare.

4:35
Höjdpunkter: Napoli ångar på i Serie A-toppen - besegrade Empoli
2:18
Höjdpunkter: Spezia och Udinese fick dela på poängen

Napoli flyger fram i både Champions League och Serie A. Således var man storfavorit när bottenlaget Empoli gästade Diego Armando Maradona Stadium på tisdagskvällen - men det dröjde till andra halvlek innan utdelningen kom.

Med drygt 20 minuter kvar att spela fick Napoli straff. Hirving Lozano klev fram till elvameterspunkten och sköt in 1-0 med lite tur, då Empoli-målvakten Guglielmo Vicario gick rätt och var på bollen.

- För ett lag i medgången, möjligen på väg mot tionde raka, kanske även sådana straffar går in. Vicario går rätt men straffen är både tillräckligt låg och hård, sa C Mores kommentator Adam Pinthorp i sändningen.

I slutskedet av matchen fastställde Piotr Zieliński slutresultatet till 2-0, då han från nära håll stötte in ett inlägg i mål.

- Det är skickligt hur han möter bollen där och trycker till på ett, Zieliński, sa Pinthorp.

Segern innebär att Napoli nu toppar en haltande Serie A-tabell, nio poäng före tvåan Milan som dock har en match färre spelad. Napoli har nu tio raka ligasegrar, och enligt statistiktjänsten Optapaolo är det blott tredje gången i klubbens historia som man lyckas med det.

Samtidigt under tisdagskvällen spelade Spezia, med Emil Holm och Albin Ekdal i startelvan, 1-1 mot Udinese.