TV: Napolis kollaps - tappar i titelstriden efter målvaktens jätteblunder

Serie A

Napoli ledde med 2-0 med kvarten kvar och gick mot tre viktiga poäng i titelstriden.
Då stod laget för en riktig kollaps.
Empoli vände till 3-2 i slutminuterna efter en jättebjudning från Napolis målvakt Alex Meret.

Napoli utökar sin ledning mot Empoli

Toppstriden i Serie A är jämn. Inter vann under lördagen mot José Mourinhos Roma och gick därmed upp på en förstaplats i tabellen, en poäng framför Zlatan Ibrahimovics Milan. Under söndagen hade trean Napoli chansen att haka på i titelstriden borta mot 14:e-placerade Empoli.

Napoli var inte helt oväntat favorit, men trots det hade de svårt att få hål på Empoli i första halvlek.

Med en minut kvar av första halvlek slog Napolis Dries Mertens till slut till med ett stenhårt skott på mål. Empolis målvakt Guglielmo Vicario var på bollen, men det hjälpte inte.

Andra halvlek skulle inte gå lättare för hemmalaget Empoli till en början. Napoli vann bollen på mitten genom André-Frank Zambo Anguissa och kunde snabbt kontra. Avslutet stod Lorenzo Insigne för och i minut 53 hade Napoli 2-0.

Men sedan gjorde matchen en helomvändning. Empoli fick 2-1 genom Liam Henderson och sedan var det total islossning. Andrea Pinamonti stressade Napolis målvakt Alex Meret som gjorde ett försök att skicka i väg bollen. I stället gick den rakt på en hungrig Pinamonti och studsade in i mål. 2-2.

Empoli var inte klara. När Napoli inte trodde att det kunde bli värre slog hemmalaget till igen.

Empoli vill ha mer, det kommer ett 3-2-mål, det är sanslöst, utbrister C More-kommentatorn Adam Pinthorp i sändningen.

Även den här gången var det Pinamonti som kunde trycka dit slutresultatet, 3-2, med sitt andra mål i matchen.

- För åtta minuter sedan hade Napoli en 2-0-ledning. Nu har Empoli gjort ett mål, två mål och tre mål, fortsätter Pinthorp i matchens sändning.

Napoli behåller sin tredjeplats, trots förlusten. Men vägen till toppen blev längre efter söndagens kollaps.

Empoli: Vicario - Stojanovic, Luperto, Viti, Parisi - Zurkowski, Asllani, Bandinelli - Verre, Cutrone - Pinamonti

Napoli: Meret - Zanoli, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui - Anguissa, Fabian Ruiz - Lozano, Mertens, Insigne - Osimhen

Publicerad 2022-04-24 kl 17:00