TV: Ny derbyförlust för Milan - Inter vann efter mål av Lukaku

Serie A

Inter fortsätter att vara det bättre laget i Milano.
De blåsvarta besegrade Milan med 2-0 och ett av målen svarade Romelu Lukaku för.
-  Den här matchen var väldigt viktig för oss, säger belgaren till DAZN enligt Football-Italia.

Se höjdpunkterna mellan Milan och Inter i spelaren ovan.

Inter hade inför Milanoderbyt gått starkt i ligaspelet och vunnit tre raka matcher. Milan å sin sida hade vunnit två matcher och förlorat en. Skulle de rödsvarta kunna få Inter på fall efter två raka derbyförluster? Nej.

Inter tryckte på från start och var nära att ta ledningen efter lite mindre än 20 minuters spel. Stefano Sensi spelade till Lautaro Martinez som befann sig i straffområdet. Argentinaren nöp till, men försöket klarade Milan-målvakten Gianluigi Donnarumma. Returen hamnade hos Danilo D'Ambrosio - som prickade stolpen.

Men trots att Inter hade en hel del chanser och Milan stack upp emellanåt förblev den första halvleken mållös.

Efter paus lyckades Inter dock bryta dödläget. På en frispark i inläggsläge valde Stefano Sensi att passa till Marcelo Brozovic som bara stod några meter från honom. Kroaten testade avslut och det tog på en Milan-spelare, vilket ställde Gianluigi Donnarumma. Bollen gick in i mål och det stod sig också efter att domaren använt VAR för att se om någon oegentlighet förekommit.

Inter satte därefter spiken i kistan med ungefär en kvart att spela. Nicolo Barella slog ett precist inlägg och inne i boxen knoppade Romelu Lukaku in 2-0, vilket också blev matchens slutresultat.

- Den här matchen var väldigt viktig för oss, men nästa match mot Lazio blir också svår. Vi är nöjda med tre poäng, säger Lukaku till DAZN enligt Football-Italia.

Segern innebär att Inter att laget vunnit samtliga av sina fyra matcher i ligaspelet och dessutom inte förlorat ett derby mot Milan på ordinarie tid sedan januari år 2016. Inter leder Serie A medan Milan parkerar på en niondeplats i tabellen.

Milan: Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez, Kessie, Biglia, Calhanoglu, Suso, Piatek, Leao

Inter: Handanovic - Godín, De Vrij, Skriniar, D'Ambrosio, Barella, Brozovic, Sensi, Asamoah, Lautaro, Lukaku