TV: Ny seger för Milan - Hernández matchhjälte

Serie A

Milan ångar på i Serie A.
Hemma mot nykomlingen Venezia blev det en stabil seger med 2-0.

Milan fick 1-1 borta mot Juventus i helgens match. Laget har fått en kanonstart på säsongen och var storfavoriter hemma mot Venezia. Zlatan Ibrahimovic saknades på grund av sin skada, men Olivier Giroud var tillbaka i truppen.

Venezia är nykomlingar i Serie A och hade inför matchen en seger på de fyra första matcherna.

Milan tog tag i spelet från start trots en viss rotation och ett jobbigt skadeläge i truppen. Venezia stod upp bra i den första halvleken, men hade svårt att skapa några egna heta målchanser.

Det var mållöst i paus och tränaren Stefano Pioli gjorde en rad byten i den andra halvleken. Med en dryg halvtimme kvar att spela kom bland andra den offensive vänsterbacken Theo Hernández in, ett byte som skulle visa sig bli lyckosamt.

I den 68:e minuten spelade han fram Brahim Diaz som gjorde det förlösande 1-0-målet för Milan. Med knappt tio minuter kvar att spela gjorde Hernandez själv 2-0 och matchen var avgjord.

Milan går därmed upp på lika många poäng som lokalrivalen Inter, men har sämre målskillnad och är tvåa i Serie A.

Milan: Maignan - Kalulu, Gabbia, Romagnoli, Ballo-Touré - Bennacer, Tonali, Florenzi - Díaz, Rebic, Leao

Venezia: Maenpaa - Ebuehi, Caldara, Ceccaroni, Molinaro - Peretz, Vacca, Busio - Aramu, Forte, Johnsen