TV: Oavgjort i glödhett Romderby - efter dubbla tavlor

Serie A

Roma och Lazio delade på poängen i Derby della Capitale.
Gladast för det bör nog Lazio vara, då Roma var det bättre laget.

Ett glödhett Romderby väntade på Stadio Olimpico under söndagen mellan tabellfyran Roma och tabelltrean Lazio. Inför avspark bjöd de båda klackarna på en mäktig inramning när spelarna vandrade in på planen.

Ännu högre ljudvolym skulle komma efter 26 minuters spel, åtminstone från Roma-fansen. Bryan Cristante skickade in en boll i boxen, Edin Dzeko nådde högst framför två Lazio-försvarare och en Lazio-målvakt – och det var 1-0 Roma.

- Han är urstark i närkampsspelet Dzeko. Men vad ska han (målvakten) ut och göra där?, säger C Mores kommentator.

Roma öppnade klart bäst och var nära att utöka till 2-0 kort efter öppningsmålet. Men, mitt i Roma-pressen svarade Lazio med en kvittering. En märklig sådan.

I samband med en Lazio-hörna ställde Romas målvakt Pau Lopez till det för sig själv. Ordentligt. Det tackade Lazios Francesco Acerbi för som skickade in kvitteringen.

- Han spelar flipper med sig själv Pau Lopez, tre gånger om, säger C Mores kommentator.

Roma kändes snäppet starkare matchen igenom och trodde nog att de skulle ta ledningen på straff i den andra halvleken – men efter en VAR-granskning valde domare Gianpaolo Calvarese att släppa situationen.

Fler mål blev det inte, trots mängder av chanser – utan ett oerhört intensivt derby slutade oavgjort.

Lazio står på 46 poäng efter 20 spelade matcher, medan Roma har spelat in 39 poäng på 21 matcher.

Roma: Pau Lopez - Santon, Mancini, Smalling, Spinazzola, Cristante, Veretout, Cengiz, Pellegrini, Kluviert, Dzeko

Lazio: Strakosha - Luiz Felipe, Acerbi, Radli, Lazzari, Milinkovic, Leiva, Luis Alberto, Lulic, Correa, Immobile