TV: Oavgjort i toppmötet efter sen Roma-kvittering - Hakimi med klassmål

Serie A

Toppmöte.
Då delade Roma och Inter på poängen.

Tabelltrean Roma tog under söndagen emot tabelltvåan Inter i Serie A – och det var hemmalaget som spräckte nollan efter 17 minuters spel.

Edin Dzeko drev upp med bollen, passade in till Henrich Mchitarjan som i sin tur spelade vidare till Lorenzo Pellegrini. Pellegrini? Han avlossade bössan och gjorde 1-0 strax utanför straffområdet.

- Ett perfekt placerat skott av Pellegrini. I vanlig ordning rivstartar Roma, säger C Mores kommentator Jesper Hussfelt.

Tio minuter in på den andra halvleken kvitterade Inter. Marcelo Brozovic slog hörnan – och Milan Skriniar nådde högst och knoppade in 1-1.

- Det är hög, hög klass på den nicken, säger C Mores expert Matias Concha.

Bara sju minuter efter 1-1 gjorde Inter sedan 2-1. Achraf Hakimi fick bollen i utkanten av straffområdet, tog med sig den i banan och klippte till. Ribba in. Vackert.

- Vilket skott! Han kan skjuta med högern, han kan skjuta med vänstern! Vilket avslut, mycket vackrare än så där blir det inte, säger Hussfelt.

Men Roma skulle komma tillbaka.

Med bara fyra minuter kvar av ordinarie tid slog Gianluca Mancini till på en hörna. Den italienske mittbacken nådde högst på ett inlägg från Gonzalo Villar och nickade in 2-2, vilket också blev slutresultatet.

Inter är fortsatt tvåa i tabellen, tre poäng bakom Milan. Roma å sin sida är en placering och tre poäng bakom Inter.

Roma: Pau Lopez - Mancini, Smalling, Ibanez - Karsdorp, Villar, Veretout, Spinazzola - Pellegrini, Mchitarjan - Dzeko

Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Hakimi, Barella, Brozovic, Vidal, Darmian - Lukaku, Lautaro