TV: Ofattbar målvaktstavla när Brescia vann bottenmötet

Serie A

Brescia vann bottenmötet mot Lecce med 3-0.
Hemmalagets andra fullträff får dock gästernas målvakt ta på sig – efter en extrem missräkning.

Se tavlan i höjdpunkterna ovan.

Jhon Chancellor gav Brescia ledningen efter dryga halvtimmen i mötet med Lecce. Tio minuter därpå – strax innan paus – utökade hemmalaget ledningen. Det kan Brescia tacka gästernas målvakt för, som minst sagt bjöd på målet.

Brescia slog en snabb frispark från mittplan, bollen damp ner i utkanten av straffområdet när Gabriel, Lecces målvakt, sprang mot bollen. Gabriel måste ha missbedömt hastigheten på inlägget ordentligt, då han såg väldigt säker ut på att bollen skulle passera kortlinjen. Brescias Stefano Sabelli trodde dock på det, ytterbacken fortsatte löpa och fick en fot på bollen – när Gabriel trodde att den skulle passera kortlinjen – och friställde Ernesto Torregrossa i straffområdet. Torregrossa? Han kunde bara placera in 2-0 i öppet mål.

Nikolas Spalek fastställde sedan slutresultatet till 3-0 kvarten in på andra halvan.

3-0-segern gör att Brescia lämnar nedflyttningsplatserna och tar sig upp strax ovanför strecket – en poäng bakom dagens motståndare Lecce.

Publicerad 2019-12-14 kl 19:41