TV: Pandev avgjorde sent - Genoa lämnar jumboplatsen i Serie A

Serie A

Genoa tog i kväll tre mycket viktiga poäng i bottenstriden i Serie A efter ett sent mål av veteranen Goran Pandev.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Genoa har en tuff höst bakom sig i Serie A, där man inför omgång 18 låg sist i hela serien med bara elva inspelade poäng. I kväll ställdes man mot Sassuolo hemma på Stadio Luigi Ferraris i den första matchen för det nya året. Matchen var också den första för Davide Nicola som ny tränare för Genoa.

Genoa tog ledningen i matchen på straff i den 29:e minuten genom Domenico Criscito, men bara fyra minuter senare kvitterade Pedro Obiang till 1-1.

Med en kvart kvar att spela av matchen hade Sassuolo en boll i mål till 2-1, men målet dömdes bort efter en hands i samband med situationen.

I stället var det Genoa som skulle avgöra. I den 86:e minuten hittade 36-årige Goran Pandev rätt och satte 2-1, vilket räckte till seger för de rödblåa.

Segern gör att Genoa lämnar jumboplatsen i Serie A och tar sig förbi Spal upp på 14 poäng. Lokalrivalen Sampdoria är närmsta lag över nedflyttningsstrecket, som är en poäng före med en match mindre spelad. Sassuolo ligger kvar på 13:e plats.