TV: Pasalic hattrickskytt när Atalanta körde över Brescia

Serie A

Atalanta har gjort överlägset flest mål i Serie A.
På tisdagen vann laget mot Brescia med 6-2 och klev upp på andraplats.

Atalanta har under den här säsongen imponerat i Serie A. Bergamo-klubben kryssade senast mot Juventus (2-2) och hade, inför tisdagens match, samtidigt tolv raka matcher utan förlust i Serie A. Därmed jagade laget den här kvällen en ny seger mot Brescia för att gå upp på andraplats i den italienska högstaligan, och så blev det också.

Mario Pasalic gav redan i den andra minuten sitt lag ledningen med ett precist avslut innan Ernesto Torregrossa bara sex minuter senare kvitterade till 1-1. Därefter var det dock bara Atalanta för hela slanten. Marten de Roon, Ruslan Malinovskyi och Duvan Zapata såg, inom loppet av sex minuter i mitten av första halvlek, till att det plötsligt var 4-1.

Därefter fortsatte Atalanta, i andra halvlek, anstormningen mot Brescias mål. Pasalic slog till med ytterligare två mål inom loppet av tre minuter och blev därmed hattrickskytt. Nästjumbon Brescia fick in en kvittering i slutet, men kom inte närmare än så och därmed vann Atalanta med hela 6-2.

Atalanta har därmed nu gjort 93 mål den här säsongen, flest i hela Serie A, och är uppe på andraplats i Serie A, sex poäng bakom serieledaren Juventus, som dock har en match färre spelad. Trean Inter och fyran Lazio är två poäng bakom Atalanta och har, precis som Juventus, en match färre spelad än Bergamo-laget.

Atalanta: Sportiello - Sutalo, Caldara, Djimsiti - Castagne, Tameze, de Roon, Gosens - Malinovskyi, Pasalic - Zapata.

Brescia: Andrenacci - Semprini, Mateju, Chancellor, Mangraviti - Spalek, Dessena, Bjarnason - Viviani - Torregrossa, Donnarumma.