TV: Rabiot sköt hem tre tunga poäng för Juventus - Fiorentina fick sent kvitteringsmål bortdömt

Serie A

Juventus tog en viktig 1-0-seger hemma mot Fiorentina.
Då stod VAR-systemet i fokus, när lagen hade varsitt bortdömt mål på grund av marginaler.

3:21

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Juventus-Fiorentina i spelaren ovan.

Juventus straffades i januari med 15 poängs avdrag i Serie A och jagar varenda poäng för att kvalificera sig för europaspel kommande säsong. När Fiorentina kom på besök till Allianz Stadium under söndagskvällen för rivalmöte stod det därmed mer än vanligt på spel.

Hemmalaget inledde piggast. Filip Kostic hotade flera gånger om innan Adrien Rabiot sköt in 1-0 i den 34:e minuten. Fiorentina-målvakten Pietro Terracciano trodde sig först ha räddat skottet, men mållinjetekniken påvisade att bollen varit över linjen och 1-0 var ett faktum.

Med dryga timmen spelad utökade Dusan Vlahovic till 2-0 mot sin gamla klubb. Trodde han. För efter VAR-granskning hittade VAR-domaren en marginell offside och målet dömdes bort.

I den 89:e minuten trodde Gaetano Castrovilli sig ha kvitterat, men återigen klev VAR-domaren in och hittade en offside. Även denna offside var av minsta marginal, då en häl bedömdes vara på fel sida.

Ställningen i bortdömda mål blev 1-1 och matchen bjöd inte på några fler mål. Juventus bärgade därmed tre blytunga poäng och är nu tio poäng bakom Lazio, som i dagsläget kniper den sista europaplatsen.

Fiorentina, i sin tur, placerar sig på 14:e plats i Serie A med 24 inspelade poäng.

Juventus: Szczesny - Danilo, Bremer, Alex Sandro - De Sciglio, Locatelli, Rabiot, Kostic - Di Maria, Vlahovic, Chiesa.

Fiorentina: Terracciano - Dodo, Milenkovic, Ranieri, Biraghi - Amrabat, Duncan - Gonzalez, Bonaventura, Ikone - Kouame.

Publicerad 2023-02-12 kl 20:35