TV: Räddade Roma-poäng - och håller ligan levande

Italien

Adem Ljajic nätade på sin gamla arena och räddade en poäng för Roma.
1-1 mot Fiorentina innebär att guldstriden i Serie A lever.

Det var Mario Gomez - den tyske målkungen som nyligen visat på gammal god form - som skulle öppna målskyttet på bästa Filippo Inzaghi-sätt.

19 minuter in i matchen avlossade David Pizarro ett lågt skott in i straffområdet och framför målvakten, som en äkta måltjuv, sträckte tysken fram en snabb fot och vinklade lätt in bollen. Iskallt och 1-0 till hemmalaget.

I början av andra halvlek kvitterade Roma när Juan Iturbe spelade in snett-inåt-bakåt till Adem Ljajic, som tryckte in bollen i Fiorentina-kassen.

Matchen slutade 1-1 och därmed räddade Roma en mycket viktig poäng i toppstriden, men är nu sju poäng bakom Juventus i ligaledningen. Fiorentina parkerar på sjätte plats.

Fiorentina: Tatarusanu;  Tomovic, Gonzalo Rodriguez, Basanta; Joaquin, Mati Fernandez, Pizarro, Borja Valero, Pasqual; Cuadrado, Gomez

Roma: De Sanctis; Florenzi, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Iturbe, Totti, Ljajic

Publicerad 2015-01-25 kl 22:40