TV: Roma körde över nykomlingarna - fyra olika målskyttar

Serie A

Roma sökte revansch efter senaste ligaförlusten mot Atalanta.
Då körde de över nykomlingarna Lecce med hela 4-0.
- Roma var som en haj som kände doften av blod, Fabio Liverani enligt Football-Italia.

Det går för tillfället tungt för Roma i ligaspelet då laget gick in i dagens match mot Lecce med tre raka förluster i ligaspelet. Där senaste nederlaget kom mot seriefyran Atalanta. Men den negtiva trenden skulle brytas under söndagskvällen.

I den 12:e minuten bröt Henrich Mchitarjan Lecces uppspel och kunde frispela Cengiz Under som i sin tur bestämt kunde rulla in ledningsmålet hemma på Stadio Olimpico.

Roma och Mchitarjan var ute efter mer då de även kunde göra 2-0 innan halvtid. På en kontring kunde Edin Dzeko spela en genomrskärare fram till Mchitarjan som kunde slå in bollen mellan Lecces målvakt Mauro Vigoritos ben. En ledning som Roma gick till halvtidsvila med.

I den andra halvleken kunde Lecce stå mer samlat framför straffområdet men även här skulle Roma hitta vägar igenom. Aleksandar Kolarov kom springade på vänsterkanten och kunde elegant spela bollen till Edin Dzeko som kunde rulla in 3-0 på retur.

Men Kolarov ville såklart skriva in sig i målprotokollot även han. I den 80:e minuten fick han en exakt likadan boll som på 3-0-målet men denna gång valde han att skjuta istället för att passa. Och det gick vägen. Med ett hårt skott kunde han dundra in 4-0 bakom Lecces Vigorito. Det blev också matchens sista mål.

Förlusten beskriver Lecce-tränaren Fabio Liverani som följande:

- Vi gav bort två mål, Roma var som en haj som kände smaken av blod, säger Liverani enligt Football-Italia.

I och med vinsten placerar sig Roma på en femteplats, sex poäng upp till Atalanta och Champions League-platsen. Lecce parkerar på en 16:e plats.