TV: Romas tunga tid fortsätter - föll mot nykomlingen

Serie A

Romas tunga period fortsätter.
Trots att de vänt ett tidigt underläge till ledning mot Venezia föll de i slutändan ändå.

Roma snuvar på straff efter VAR-granskning

Roma fick en tuff start mot Venezia på bortaplan i Serie A. Redan i den tredje minuten dök Mattia Caldara upp i straffområdet och stötte in en frispark i mål. Mardrömsstarten för José Mourinhos lag var därmed ett faktum, men sedan svängde matchen vidare.

Roma blev först tilldelat straff efter att Tammy Abraham gått ner i en duell i straffområdet, men efter VAR-granskning ändrade domaren sitt beslut med anledning av en offside-situation innan Abraham blev tacklad i straffområdet.

Men Roma skulle komma tillbaka. I den 43:e minuten höll sig Eldor Shomurodov framme efter en tilltrasslad situation i Venezias straffområde och petade in 1-1-kvitteringen från nära håll. Och, strax därefter i den 47:e minuten, spelade Shomurodov även fram Tammy Abraham som läckert plockade ner bollen på bröstet och placerade in 2-1-målet till Roma. Engelsmannens första mål sedan den 30 september, då han gjorde mål i Europa Conference League mot Zorya Lugansk.

Men det skulle inte bara vara Roma som stod för en mäktig vändning. Venezia kvitterade till 2-2 genom Mattia Aramu på straff i den 65:e minuten, och med 15 minuter kvar att spela blev David Okereke frispelad mot Roma-målvakten Rui Patricio - och placerade säkert in 3-2-målet för hemmalaget som därmed gick upp i ledning för andra gången i matchen.

Venezia hade sedan två till chanser att utöka, men Patricio stod för två imponerande räddningar. 3-2 blev slutresultatet och Romas tunga period fortsätter, då de nu inte vunnit på tre matcher och placerar sig på sjätteplats i Serie A. Venezia, i sin tur, tog tre tunga poäng. Nykomlingen klättrar i och med segern upp på 14:e plats.

Venezia: Romero - Mazzocchi, Caldara, Ceccaroni, Haps - Crnigoj, Busio, Ampadu - Aramu, Okereke, Kiyine.

Roma: Rui Patricio - Mancini, Kumbulla, Ibanez - Karsdorp, Cristante, Veretout, El Shaarawy - Pellegrini - Abraham, Shomurodov.

Matchen sänds på C More Fotboll och streamat på cmore.se.