TV: Ronaldo frälste Juventus - sänkte bottenlag på tilläggstid

Det var på väg mot 1-1 mellan Juventus och Genoa.
Då klev Cristiano Ronaldo fram, fixade straff, och avgjorde.

Se Ronaldos 2-1-mål och straffsituationen i spelaren.

I tisdags besegrade Inter nykomlingen Brescia. Nu hade Juventus möjlighet att återta serieledningen, och det var en möjlighet som man efter många om och men lyckades ta vara på.

Juventus förde spelet i den första halvleken, men det dröjde innan laget fick utdelning. Till slut kom dock ledningsmålet. I den 36:e minuten befann sig Leonardo Bonucci på rätt plats vid rätt tidpunkt och nickade in 1-0.

Genoa lät sig dock inte nedslås av underläget. Några minuter Christian Koume skott utanför straffområdet och trots att anfallaren inte träffade så som han förmodligen ville att han skulle göra, så slank bollen in bakom Gianluigi Buffon.

Kort efter halvtid fick Juventus en fördel som man kunde dragit nytta av. Francesco Cassata tilldelades sin andra varning och blev därmed utvisad.

Juventus hade sedan lägen att kvittera, bland annat var Cristiano Ronaldo nära att göra 2-1 på en nick och Fernardo Bernardeschi hade ett läge att sätta dit ett nytt ledningsmål. Men det såg att bli en missräkning för storklubben, om det inte hade varit för Cristiano Ronaldo.

På tilläggstid stötte han in det som många först trodde var 2-1, men efter VAR-granskning dömdes fullträffen bort. Det verkade ge portugisen tändvätska. I anfallet efter fixade han straff och från elva meter satte han sedan dit avgörande 2-1.

Segern innebär att Juventus leder Serie A på 26 poäng och har en poäng ned till tvåan Inter. Genoa ligger på 17:e plats.

Juventus: Buffon - Cuadrado, Bonucci, Rugani, Alex Sandro - Khedira, Betancur, Matuidi - Bernardeschi - Dyabala, Ronaldo.

Genoa: Radu - Ghiglione, Romero, Zapata, Ankersen - Schöne, Cassata - Agudelo - Pandev, Pinamonti, Kouame