TV: Ronaldo målskytt mot Sassuolo - Juventus klarade sig undan missräkning

Men det var Cristiano Ronaldo som sänkte Sassuolo till 3-1.
Juventus tog därmed tredje raka segern och närmar sig nu Milan.
- Vi visade den hunger som krävs för att vinna en match, säger Juventus-tränaren Andrea Pirlo enligt Football-Italia.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Juventus hemmaspelade under söndagen mot Sassuolo i Serie A. Då inledde svenske landslagsmannen Dejan Kulusevski, för fjärde ligamatchen i följd, på bänken. Detta trots att han senast stod för en assist i 3-1-segern mot Milan.

Men redan i den 43:e minuten fick svensken hoppa in efter att Paulo Dybala tvingats kliva av planen skadad. Dybala fick en smäll av Gian Marco Ferrari och linkade sedan av planen. Det var Juventus andra byte den här kvällen, då även Weston McKennie blev ersatt i den 19:e minuten av Aaron Ramsey. Strax efter att Kulusevski kom in fick Juventus även en fördel i matchen. Pedro Obiang tacklade då Federico Chiesa och fick rött kort.

Kulusevski var inblandad i flera offensiva aktioner under de sista minuterna av första halvlek och fick även ett jätteläge precis före paus. 20-åringen fick bollen i straffområdet, men fick inte sitt avslut på mål, trots att Sassuolos målvakt var ute på vift. Därmed var det 0-0 i halvtid.

Kulusevskis miss visade sig dock till en början inte vara av särskilt stor betydelse. Några minuter in i andra halvlek slog nämligen Danilo till med ett långskott i mål till 1-0. Men Juventus var inte i ledning länge. I den 58:e minuten mötte Gregoire Defrel ett inspel i straffområdet och satte kvitteringen kyligt.

Kulusevski spelade därefter fram både Chiesa och Ronaldo till bra lägen, men utan resultat. Bollen ville helt enkelt inte gå in för hemmalaget. Det var först med åtta minuter kvar av full tid som Juventus fick utdelning. Då stötte Ramsey in ett inspel i straffområdet i mål till ledning i matchen igen. På stopptid utökade därefter även Ronaldo till slutresultatet 3-1. Det var portugisens 15:e ligamål den här säsongen.

- Det var viktigt för oss att få en känsla av kontinuitet genom att vinna i kväll. Annars skulle segern mot Milan i onsdags inte ha betytt någonting. Vi var stundvis lite tröga, men sedan blev vi mer organiserade och beslutsamma. Vi visade den hunger som krävs för att vinna en match, säger Juventus-tränaren Andrea Pirlo enligt Football-Italia.

Juventus är nu på fjärde plats i ligaspelet med sju poäng upp till Milan i serieledning. Juventus har dock en match färre spelad än rivalen. Härnäst ställs Juventus på onsdag mot Genoa hemma i åttondelsfinal i den italienska cupen.

- Vi är Juventus och därför har vi press på oss att vinna alla matcher. Vi måste gå in till varje match som att det vore en final. Sedan får vi se om vi är närmare (Milan) i slutet av säsongen, säger Pirlo.

Juventus: Szczesny - Danilo, Demiral, Bonucci, Frabotta - Chiesa, Arthur, Bentancur, McKennie - Dybala, Ronaldo.

Sassuolo: Consigli - Muldur, Chiriches, Ferrari, Kyriakopoulos - Locatelli, Obiang - Traore, Djuricic, Defrel - Caputo.