TV: Ronaldo sänkte Olsens Cagliari med hattrick

Serie A

Robin Olsen var i dag tillbaka mellan Cagliaris stolpar i bortamötet med Juventus.
Svenskens lag kammade dock noll efter ett hattrick av Cristiano Ronaldo.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Robin Olsen är tillbaka mellan stolparna i Cagliari efter avstängningen han drog på sig i matchen mot Lecce i slutet av förra året. Efter ett stort bråk med Gianluca Lapadula straffades den svenske landslagsmålvakten med avstängning i fyra matcher samt 10 000 euro i böter – drygt 106 000 kronor. Olsen överklagade då avstängningen – men fick avslag.

Men till dagens bortamöte med Juventus var 29-åringen tillbaka mellan stolparna i Cagliari.

Juventus tog som väntat tag i matchen direkt från avspark. Närmast att spräcka nollan var Merih Demiral som avslutade med huvudet - ribban räddade Robin Olsen den gången.

Olsens nolla skulle dock spräckas i den 49:e minuten, när Cristiano Ronaldo utnyttjade ett misstag i Cagliari-försvaret, rundade Olsen och satte 1-0 för Juventus.

Knappt 20 minuter senare fick Juventus straff efter att Paulo Dybala gått omkull i straffområdet. Ronaldo klev fram och gjorde inget misstag från elva meter när han satte bollen till 2-0.

I den 81:a minuten skulle Juventus även sätta 3-0, då inbytte Gonzalo Higuain satte bollen i mål via ett Cagliari-ben, och bara minuten senare skulle Ronaldo sätta sitt tredje mål till 4-0, hans 13:e mål för säsongen i Serie A. Detta var också portugisens första hattrick i Serie A.

4-0-segern gör att Juventus går upp i tabelltopp, men Inter kan ta tillbaka serieledningen vid seger i kvällens möte med Napoli. Cagliari ligger kvar på sjätte plats då Parma samtidigt förlorade borta mot Atalanta.

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, Demiral, Alex Sandro, Rabiot, Pjanic, Matuidi, Ramsey, Dybala, Ronaldo

Cagliari: Olsen - Cacciatore, Walukiewicz, Klavan, Pellegrini, Nandez, Cigarini, Rog, Nainggolan, Joao Pedro, Simeone