TV: Ronaldo sköt upp Juventus i ensam serieledning - vann mot Roma

Serie A

Juventus är i ensam serieledning.
Mycket tack vare Cristiano Ronaldo, som spelade en avgörande roll mot Roma.
- Vi spelade bra i 60 minuter, säger Juventus-tränaren  Maurizio Sarri, enligt Football-Italia, efter segern.

Se Ronaldos 2-0-mål i spelaren.

Efter att ha gjort hattrick senast mot Cagliari ställdes Cristiano Ronaldo och hans Juventus nu mot Roma på bortaplan. Och man fick en pangstart på matchen. Med knappt tre minuter spelade prickade Merih Demiral in en in inläggsfrispark, 1-0. Men det blev än värre för Roma.

I den nionde minuten fick gästerna nämligen en straff efter en försvarstabbe där Paulo Dybala till slut revs ner i straffområdet. Cristiano Ronaldo klev fram och gjorde inget misstag från elvameterspunkten när han satte 2-0 bakom Pau Lopez. Det var anfallarens nionde ligamål på de sex senaste matcher.

Efter paus ryckte huvudstadsklubben upp sig och 20 minuter i matchens andra akt reducerade Roma efter en rörig situation. På ett inlägg mot den bortre stolpen nickade Cengiz Under mot mål, men den gick rakt på Alex Sandro. Returen hamnade då på Alex Sandros hand, vilket blev ett ämne för VAR att besluta i. Domaren valde, efter att själv tittat på bilderna, att peka på straffpunkten. Från elva meter var Diego Perotti iskall och gjorde 2-1.

Roma hade sedan bud på ett kvitteringsmål, men matchen slutade 2-1.

- Vi spelade bra i 60 minuter. Att få slita mot Roma på Olimpico är nästan oundvikligt. Vad jag inte gillade var att vi försökte försvara vår ledning mer än att utöka den. Vid tre tillfällen hade vi tre-mot-en-kontringar och vi avslutade inte dem, säger Juventustränaren Maurizio Sarri till Sky Sports enligt Football-Italia.

Segern innebär att Juventus nu är i ensam serieledning och har två poäng ned till Inter, som kryssade mot Atalanta i den här omgången. Roma är ligafemma på 35 poäng och har tretton poäng upp till Juventus.

Roma: Lopez - Florenzi, Smalling, Mancini, Kolarov - Diawara, Veretout, Zaniolo - Pellegrini, Dzeko, Perotti.

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Demiral, Bonucci, Sandro - Rabiot, Pjanic, Matuidi - Ramsey - Dybala, Ronaldo.