TV: Ronaldos revansch - äkta hattrick efter CL-fiaskot

Serie A

Juventus åkte tidigare i veckan ur Champions League.
Under söndagen fick Cristiano Ronaldo sin revansch med ett hattrick i Serie A.
- Han pratade på planen genom att göra tre mål, säger tränaren Andrea Pirlo enligt Football-Italia.

Juventus bortaspelade under söndagen mot Cagliari i Serie A och jagade tre nya poäng för att närma sig Inter i serieledning. Dessutom var Turin-laget ute efter revansch för uttåget mot Porto tidigare i veckan i åttondelsfinalen i Champions League. Dejan Kulusevski spelade från start, men blev överglänst av Cristiano Ronaldo i matchen.

Ronaldo nickade redan i den tionde minuten in en hörna i mål till 1-0 och utökade sedan i den 25:e minuten från straffpunkten till 2-0. Därefter satte han även 3-0 i den 32:a minuten och fick både fira ett äkta hattrick och sitt 30:e mål på 33 matcher den här säsongen.

3-0 stod sig sedan till pausvilan och i andra halvlek kontrollerade Juventus matchen. Visserligen reducerade Giovanni Simeone i den 61:a minuten, men i slutändan vann ändå Juventus med 3-1 på Sardegna Arena.

- Han (Ronaldo) var, precis som alla andra, arg över att vi inte gick vidare (i Champions League), men han pratade på planen genom att göra tre mål och det är det som spelar roll, säger Juventus-tränaren Andrea Pirlo enligt Football-Italia.

Juventus är på tredje plats i ligan med tio poäng upp till Inter i serieledning. Juventus har en match färre spelad än Milano-laget.

Lagens startelvor:

Cagliari: Cragno - Ceppittelli, Godin, Rugani - Zappa, Marin, Nainggolan, Duncan, Nandez - Simeone, Pedro

Juventus: Szczęsny - Cuadrado, de Ligt, Chiellini, Sandro - Kulusevski, Danilo, Rabiot, Chiesa - Ronaldo, Morata