TV: Ronaldos två mål sänkte Lazio - Juve ett steg närmre Scudetton

Serie A

Cristiano Ronaldos två mål säkrade tre poäng för Juventus mot Lazio.
Segern innebär att Juventus är ytterligare ett steg närmre att säkra Scudetton.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Juventus höll på att ta ledningen efter bara elva minuter i stormötet mot Lazio. På ett inlägg in i Lazios straffområde nickade Matthijs de Ligt fram back-kollegan Alex Sandro - men Sandros nick träffade stolpen.

Minuten innan halvtid var det istället Lazios tur att pricka stolpen. Ciro Immobile fick en halvchans en bit utanför straffområdet som han nästan gav Lazios ledning med. Skottet smet förbi Wojciech Szczesny - men prickade stolpen. Men 0-0 stod sig in i halvtid.

Direkt efter halvtidsvilan spräckte Juventus nollan. Efter att en Lazio-försvarare tagit bollen med handen i eget straffområde tilldelades Juventus straff efter VAR-granskning. Straffen förvaltade Cristiano Ronaldo, men Thomas Strakosha i Lazio-målet var nära att rädda och hade handen på bollen.

Bara minuter senare fick Dybala ett friläge från mittplan. Argentinaren förde med sig bollen fram tills Strakosha kom ut, då gav han Ronaldo en passning i sidled, och portugisen satte sitt andra mål, och 30:e för säsongen, för kvällen i öppet mål.

Med tio minuter kvar att spela tilldömdes Lazio straff efter att Leonardo Bonucci klumpigt rivit ner Immobile i eget straffområde. Immobile förvaltade själv straffen och gjorde 2-1 till Lazio - sitt 30:e ligamål för säsongen och hakar på Ronaldo i skytteliga-toppen.

Segern innebär att Juventus går upp på 80 poäng, åtta poäng framför tvåan Inter, medan Lazio förblir på fjärdeplats med elva poäng ner till femman Roma.

JuventusSzczesny - Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Ramsey, Bentancur, Rabiot - Douglas Costa, Dybala, Ronaldo

LazioStrakosha - Bastos, Luiz Felipe, Acerbi - Lazzari, Milinkovic-Savic, Cataldi, Parolo, D Anderson - Caicedo, Immobile.