Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

TV: Skandalen i Italien - fejkade skador tills matchen bröts

Dödshot från supporterhåll fick spelarna att fejka skador. Till sist tvingades domaren bryta derbyt mellan Nocerina och Salernitana.

- Vi var rädda att gå ut på planen, säger en spelare.

De besynnerliga scenerna utspelade sig i Italien under söndagen. På förhand var rädslan för läktarvåld så stor att Nocerinas supportrar portades från matchen, vilket ledde till stor ilska. Enligt Gazzetta dello Sport ska vissa ultras ha blivit så arga över beslutet att de krävde att det egna laget inte skulle spela matchen under rådande omständigheter.

Och de fick igenom sin vilja. Knappt hade mötet med Salernitana börjat förrän tre spelare fejkade skador och Nocerina behövde utnyttja alla sina byten. Men spelarna fortsatte att falla som käglor och med bara sex man på planen gick det inte att fortsätta. Domaren valde att blåsa av tillställningen.

– Vi vill inte gå ut på planen för vi har blivit dödshotade av våra ultras, citerar La Gazzetta dello Sport en spelare, enligt Sportbladet.

Reaktionerna till det inträffade blev givetvis upprörda. Ordföranden för ligan Lega Pro Prima, Francesco Ghirella, var besviken.

– Det är en skam och en stor skada mot italiensk fotboll, säger han, enligt Corriere dello Sport.

Salernitana tillskrivs nu segern med 3-0.

Publicerad 2013-11-10 kl 22:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons