TV: Slår tillbaka mot rasistryktena: "Det var fint att se"

Italien

I förlusten mot Napoli byttes Mario Balotelli ut – och föll ihop i tårar på bänken.
– Vad jag kan säga om Balotellis tårar? Det var tårar från en stor idrottsman, sa tränaren Clarence Seedorf enligt Football Italia.

Efter att Balotelli byttes ut i förlusten mot Napoli började det spekuleras i att hans tårar berodde på att han fått utstå rasistiska påhopp från Napolipubliken. Milantränaren Clarence Seedorf hävdar att det inte stämmer.
– Vi är spelare och det finns tiden när vi uttrycker oss på det sättet. Jag ser inget fel eller onormalt med det. Jag hade också sådana tider. Det var faktiskt fint att se, fortsatte Seedorf.

Det har varit en känslosam vecka för Balotelli. Ett DNA-test visade att han var pappa till Pia, som han har tillsammans med sin ex-flickvän. Balotelli skrev också ett öppet brev kring detta, som avslutar en lång juridisk process.

Napoli har också gått ut med ett meddelande där klubben berättade att det inte varn några rasistiska glåpord mot Balotelli under lördagens match.

Matchen då?
Milan gjorde klart med lånet av Adel Taarabt på trensferfönstrets sista dag. Så här en vecka senare gjorde han debut - och han presenterade sig på bästa möjliga vis. Redan i den åttonde minuten drev han bollen mot Napolis straffområde och strax utanför detsamma placerade han vackert in 1-0 vid den bortre stolproten. Ledningen varade dock bara i tre minuter innan Göhkan Inler reducerade med ett långskott som styrdes av en backs ben och seglade in i krysset.

I den andra halvleken tog Napoli ledningen med 2-1. Målskytt blev Gonzalo Higuain, framspelad av 1-0-skytten Inler. Higuain satte även 3-1 i slutet av matchen. Framspelad av inhopparen Jose Callejon.

Publicerad 2014-02-09 kl 12:28