TV: Snabba starten bäddade för skräll – Sassuolo hemmaslog Roma

Serie A

Två mål efter en kvart blev avgörande för Sassuolo.
Efter en stark inledning blev det hemmaseger mot Roma med 4-2.

15:e-placerade Sassuolo tog under lördagen emot fyran Roma i Serie A, i en match där bortalaget hoppades kunna ta viktiga poäng i Champions League-striden när klubben ställdes mot ett bottenlag. Men det blev ingen lätt nöt att knäcka och i slutändan vann Sassuolo, mycket tack vare en stark inledning.

För inom en kvart var det 2-0 till hemmalaget efter att Francesco Caputo nätat två gånger. Hemmaledningen blev dessutom 3-0 innan paus när även Filip Djuričić hittade nätet.

Roma stretade emot och Edin Dzeko tog sig in på målprotokollet innan uppförsbacken blev tyngre när Lorenzo Pellegrini blev utvisad med tjugo minuter kvar av matchen. Jordan Veretout tände lite hopp med en reducering från straffpunkten med kvarten kvar, men minuten senare stod Jeremie Boga för ett klassavslut och släckte alla hopp om en vändning.

4-2 blev slutresultatet för Sassuolo som därmed klättar till plats 13 i Serie A. Roma ligger kvar som fyra, men med en match mer än femman Atalanta, som kan gå om vid seger mot nästjumbon Genoa på söndagen.