TV: Succéinhopp av Kulusevski - låg bakom Juves seger

Serie A

Han började på bänken.
Men i mitten av andra halvlek kom Dejan Kulusevski in - och satte avtryck direkt.
- Vi kommer vara med där uppe, säger Juventus Leonardo Bonucci.

Juventus ställdes hemma mot Roma under lördagen och jagade tre poäng i jakten på Milan och Inter i toppen av Serie A.

Och Turinlaget fick en drömstart på stormötet.

Efter drygt tio minuter fick Cristiano Ronaldo bollen vid straffområdeslinjen och med ett distinkt vänsterskott placerade portugisen in bollen till vänster om Pau Lopez i Romas mål.

Ronaldos fullträff var också länge matchens enda mål, men i den 70:e minuten skulle Dejan Kulusevski visa framfötterna. Svensken inledde på bänken, men i den 65:e minuten fick han hoppa in och var direkt aktiv i offensiven. Kulusevski fick en boll i djupled och fri med Lopez i Romas mål spelade han bollen i sidled mot en framrusande Ronaldo, som inte hann först på bollen. I stället stötte Roma-försvararen Roger Ibanez in bollen i öppet nät fram till 2-0 för Juventus.

Några fler mål gjordes inte i stormötet och segern innebär att Juventus går upp på tredje plats i en haltande tabell.

Juventus Leonardo Bonucci enligt Football-Italia:

- Det är i sådana här matcher som själen i laget växer. Vi visste att Roma skulle ha mycket boll och försöka få till så att vi flyttade mycket på oss. Vi visste att det skulle bli tufft och vi behövde offra oss och straffa dem när vi skulle göra det.

- Nu har vi en match i handen på de andra lagen i toppen och vi kommer vara med där uppe.

Startelvor

Juventus: Szczesny - Danilo, Bonucci, Chiellini, Sandro - Chiesa, Arthur, Rabiot, Mckennie - Morata, Ronaldo.

Roma: Lopez - Mancini, Ibanez, Kumbulla - Karsdorp, Villar, Veretout, Spinazzola - Cristante, Mayoral, Mkhitaryan.