TV: Svanberg gav formbesked till Blågult - blev matchhjälte i svenskmötet

Serie A

Albin Ekdals Sampdorias tog emot Mattias Svanbergs Bologna under söndagen.
Då blev Svanberg matchhjälte och gav formbesked inför landslagsamlingen nästa vecka.

Sampdoria tog emot Bologna i Serie A under söndagen. Sampdoria startade med Albin Ekdal på mittfältet samtidigt som Bologna startade med Mattias Svanberg på sitt mittfält. Hemmalaget behövde ta poäng för att ta sig från nedflyttningsplatserna och Bologna fortsatte jaga poäng för att klättra från mittenplaceringarna mot Europaplatserna.

Efter en mållös första halvlek gjorde Mattias Svanberg 1-0 direkt i andra halvlek. Svensken tryckte bollen snyggt upp i nättaket efter att ha blivit framspelad av Roberto Soriano.

Kvitteringen kom i den 77:e minuten av Morten Thorsby efter att Maya Yoshida nickat fram bollen från en inläggsfrispark. Bolognas 2-1-mål kom direkt efter avspark av Marko Arnautović som nickade in bollen från ett fint inlägg - av Mattias Svanberg.

Matchen slutade 2-1 till bortalaget och Svanberg blev Bolognas matchhjälte med ett mål och en assist. Vinsten innebär att Bologna stannar på lika många poäng som Juventus och ligger på en niondeplats i tabellen. Sampdoria, i sin tur, stannar kvar på nedflyttningsplats.

Laguppställningar:

Sampdoria: Audero – Bereszyński, Yoshida, Colley, Augello – Candreva, Thorsbt, Ekdal, Askildsen – Gabbiadini, Caputo

Bologna: Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate - De Silvestri, Domínguez, Svanberg, Hickey – Soriano, Barrow, Arnautović

Publicerad 2021-11-07 kl 17:02