TV: Svanbergs succé - stor segerorganisatör mot Sampdoria

Med ett mål och en assist låg svensken bakom Bolognas seger i Serie A.

Se Svanbergs läckra assist till 3-1 i spelaren ovan.

Under söndagen ställdes Bologna hemma mot Sampdoria och med i elvorna fanns dels Albin Ekdal för Sampdoria, dels Mattias Svanberg för Bologna.

Och den sistnämnde skulle utmärka sig i slutet av första halvlek.

Vid ställningen 1-1 i första halvlek följde Svanberg med upp i ett anfall och centralt i straffområdet placerade mittfältaren in 2-1 för Bologna, vilket också var ställningen i halvtid.

- Behärskat avslut, kommenterade C Mores Christoffer Svanemar.

Med 20 minuter kvar av matchen skulle Svanberg åter igen vara inblandad i ett mål framåt. Svensken drev bollen från halva plan och med fin känsla serverade han Roberto Soriano i djupled och den offensive mittfältaren gjorde inget misstag när han placerade in 3-1 för Bologna.

- Vilken fin assist och vilket fint mål, kommenterade Christoffer Svanemar.

Några minuter senare var Svanberg också nära att bli tvåmålsskytt men mittfältarens avslut blockerades av Sampdoria-spelare någon meter från mållinjen.

Matchen bjöd på mängder med chanser, men Sorianos mål blev matchens sista och mötet slutade därmed 3-1 till Bologna.