TV: Tevez segerregissör mot Fiorentina - Juve en poäng från Scudetton

Serie A

Juventus tog under onsdagskvällen en tung seger mot rivalen Fiorentina. Carlos Tevez som hittat tillbaka till målformen stod för två mål i 3-2-segern.

Milan

Juventus kunde under onsdagskvällen säkra sitt fjärde raka ligaguld. För att det skulle ske behövde Juve själva vinna samtidigt som både Lazio och Roma tappade poäng.

De båda huvudstadslagen vann emellertid sina matcher enkelt och Juve får därmed vänta med Scudetto-firandet.

Sina vana trogen blev rivalmötet mellan Juventus och Fiorentina hett och dryga halvtimmen in i matchen fick det lilaklädda laget en straff som Gonzalo Rodriguez förvaltade på bästa sätt genom att trycka in 1-0 bakom Buffon.

Kvitteringen från hemmalaget lät dock inte vänta på sig alltför länge och Fernando Llorente nickade in 1-1 kvitteringen efter en delikat assist från Andrea Pirlo.

På övertid i den första halvleken presenterade sig Carlos Tevez genom att göra det psykologiskt viktiga 2-1 målet för Juve.

Fiorentina fick i den 67:e minuten ett gyllene läge att jämna ut tillställningen efter att Chiellini klumpigt gjort ner Joaquin. Rodriguez som ju satte första straffen hade dock glömt inställningarna för siktet och missade denna gång målet.

Bara minuterna senare skrev Carlos Tevez återigen in sig i målprotokollet med ett lågt  och välplacerat skott som letade sig in vid bortre stolpen bakom Neto.

Josep Illici reducerade i 90:e minuten, men närmre än så kom inte gästerna och Juve hittade tillbaka till vinnarspåret efter helgen derbyförlust mot Torino.

Juve får en ny chans att korka upp champagnen redan på lördag då en poäng mot Sampdoria skulle innebära att den gamla damen får lyfta Scudetton för fjärde året i rad.

Juventus endast är en poäng från att vinna ligan och därmed är det i praktiken en tidsfråga innan Massimo Allegris mannar kan titulera sig som mästare.

Desto hetare kommer det däremot bli om andraplatsen där det med fem omgångar kvar skiljer en poäng mellan Lazio och Roma som dessutom möter varandra i den sista omgången.

Publicerad 2015-04-29 kl 23:21

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.