TV: Tottis två mål - och en hiskelig stämpling på Pjanic

Italien

Två mål av Francesco Totti – och en otroligt ful stämpling på Miralem Pjanic. Där har ni de hetaste händelserna från Romas första halvlek mot Fiorentina.

Det började bra för Roma när Leandro Castan gjorde 1-0 efter bara sju minuter. Och matchen fortsatte i samma anda. Visserligen slank Fcaundo Roncaglia emellan med 1-1, men sedan klev ikonen Francesco Totti fram och satte ett nytt ledningsmål för Roma. Ett fint tekniskt nummer, där 36-åringen kickade upp bollen och sköt in den med utsidan av foten i mål.

Sedan blev det tjafs. Rejält. Miralem Pjanic gick omkull vid mittlinjen och Ruben Olivieira trampade honom två gånger på benet. Avsiktligt, ansåg Romaspelarna, som konfronterade sin motståndare i en hätsk ordväxling. Domaren valde dock att bara visa gult kort, vilket Oliveira nog ska vara glad för.

Totti avslutade sedan halvleken med ännu ett mål, till 3-1. Den här gången på långskott, där bollbanan vreds bort från målvakten Vivano som inte klarade att hålla den hårda projektilen.

Direkt i andra halvlek fick dock Fiorentina kontakt. Mounir El Hamadoui var den som satte 3-2. Pablo OSvaldo satte speiken i ksitan med 4-2 tio minuter före full tid.

Publicerad 2012-12-08 kl 22:37