TV: Vägrade rulla ut bollen - då avgjorde Lazio matchen

Serie A

1-1 stod det mellan Inter och Lazio när en Inters Federico Dimarco blev liggandes efter en närkamp.
Istället för att skjuta ut bollen och låta spelaren få vård anföll Lazio och avgjorde matchen med Felipe Andersons 2-1-mål.
Något som irriterade Inter rejält.

Se bråket efter slutsignal och höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

5:22
Se storbråket mellan Lazio-Inter
4:43
Höjdpunkter: Lazio vände och vann hemma mot Inter

Inters obesegrade svit i Serie A är över. Sju matcher höll sviten, sedan blev Lazio för svåra för de blåsvarta. Men det var inte att sviten bröts som stack ut, utan bråket i slutet av matchen.

Milano-laget tog ledningen när den kroatiske stjärnan Ivan Perisic satte en straff otagbar straff till höger om Lazio-målvakten Pepe Reina efter tolv minuter.

Lazio hade en fin chans att kvittera efter 24 minuter när Toma Basic fick ett bra läge i straffområdet men Samir Handanovic räddade utan problem.

Sedan tog Lazio över.

I den 64:e minuten fick Lazios Ciro Immobile chansen från straffpunkten. Han gjorde inga misstag utan placerade in bollen till höger om Handanovic.

Matchen stod länge och vägde. Ända tills den 81:e minuten.

Immobile fick ett bra läge i straffområdet som Handanovic räddade. Han kunde inte hålla bollen utan Felipe Anderson är först framme och stöter in returen till 2-1 till Lazio.

Det fick Inter-spelarna att tappa fattningen. Flera spelare konfronterade Anderson och bråk mellan flera spelare i båda lagen uppstod. Domaren blev rasande och delade ut fyra gula kort (Sergej Milinkovic-Savic, Lautaro Martinez, Denzel Dumfries & Felipe Anderson) och gav flera tillsägningar.

Bakgrunden till tumultet ska ha varit att Lazio vägrade rulla ut bollen och istället gick till anfall när en Inter-spelare låg skadad.

På tilläggstid punkterade Lazio matchen när Milinkovic-Savic nickade in 3-1 efter ett inlägg. Serbens tredje mål för säsongen, alla gjorda på huvudet.

Irritationen från Inter fortsatte även efter matchen och flera spelare och ledare tjafsade med motståndarna. Bråket ledde till ett direkt rött kort för Lazio-mittbacken Luiz Felipe för att han ska ha provocerat Joaquin Correa. Kortet fick Felipe att brista ut i gråt och han blev tröstad av sina lagkamrater på väg av planen.

Resultatet innebär att Inter blir kvar på trejde plats i tabellen på 17 poäng, två efter lokalkonkurrenten Milan. Lazio kliver upp på femte plats med 14 poäng, en poäng bakom sin rivalerna Roma. Båda lagen har dock en match mer spelad.