Höjdpunkter: Tung kväll för Roma i derbyt mot Lazio
0:21
"Svennis" hyllad inför Rom-derbyt
1:48
Ibanez ser rött - visas ut

Lazio tog under söndagen emot Roma i ett huvudstadsderby i Italien, och på förhand var matchen inte bara viktig för rivaliteten mellan lagen, utan även för läget i tabellen, då båda lagen tampas om att få spela i Champions League nästa säsong.

Lazio inledde bäst och fick i mitten av första halvlek en stor fördel, då Roma-backen Roger Ibanez såg rött och blev utvisad. Mittbacken fick kortet efter att ha kommit in sent i en duell med Sergej Milinkovic-Savic vid en omställning, och Roma-spelarna protesterade vilt, men till ingen nytta. Utvisningen stod fast.

Efter det var det fortsatt heta känslor, både på och utanför planen, då det även hettade till vid sidlinjen, vilket resulterade i att två ledare fick röda kort.

Andra halvan av matchen var, precis som den första, händelserik.

I den 65:e minuten kom Lazio-yttern Mattia Zaccagni fram i ett bra läge och satte 1-0, och kort därefter fick Roma in bollen i nät via en Lazio-spelare. Roma firade först kvittering, men i slutändan blev målet bortdömt för offside.

Lazio spelade sedan fortsatt bra och försvarade till slut sin ledning till seger med 1-0, vilket följdes av kaotiska scener efter slutsignalen. Både Adam Marusic och Bryan Cristante fick röda kort, och är därmed avstängda framöver.

- Det var kalabalik efter slutsignalen. Marusic (Adam) och Mancini (Gianluca) bråkade med varandra, och det var kaos, säger C Mores expert Astrit Ajdarevic.

Lazio är nu på andra plats, medan Roma är på femte plats i Serie A.

Lazio: Provedel - Marusic, Casale, Romagnoli, Hysaj - Milinkovic-Savic, Cataldi, Alberto - Pedro, Anderson, Zaccagni.

Roma: Patricio - Mancini, Smalling, Ibanez - Zalewski, Cristante, Wijnaldum, Spinazzola - Dybala, Pellegrini - Belotti.

Matchen sänds på C More Fotboll och streamat på cmore.se.