TV: Zlatan derbysänkte sitt gamla lag - var iskall straffhjälte: "Spelade med stort hjärta"

Italien

Zlatan Ibrahimovic behövde bara fem minuter. Sen hade han avgjort Milanoderbyt för Milan med matchens enda mål.
- Vi spelade med stort hjärta, sade svensken.

Det är få förunnat att avgöra Derby della Madonnina, det klassiska derbyt mellan Inter och Milan. Zlatan Ibrahimovic har nu gjort det en gång för varje lag. På söndagen dröjde det fem minuter innan Ibrahimovic kom in i Interns straffområde när han drogs ner av gamle kompisen Marco Materazzi. Lugnt gjorde sig Zlatan redo för straffen som han stenhårt sköt förbi Luca Castellazzi innan ställde sig med armarna ut i en segergest inför sin gamla publik men nu i Milans rödsvarta dress. Det var svenskens sjätte ligamål den här säsongen.

En kvart in i andra fick Milan Ignazio Abate utvisad efter ett bråk och gästerna fick spela sista halvtimmen med tio man. Fyra minuter senare åkte Ibrahimovic på ett gult kort sedan han gått med högerbenet högt i en duell med Materazzi som knockades och fick bäras ut på bår.

- Vi la ner mycket jobb och offrade oss i andra halvlek med en man kort och vi spelade med stort hjärta, sade Ibrahimovic.

Den här gången avgjorde Ibrahimovic Derby della Madonnina helt på egen hand. Men redan säsongen 2006/07 var han med och bidrog med ett mål när Inter vann det första derbyt och i det andra gjorde han segermålet 2—1. Nu var det alltså dags igen. Men till Milans fördel.

Segern gör att Milan seglar upp som favorit till första ligatiteln sedan 2004.
- Det återstår många matcher och vi har en liten fördel. Men vi tar en match i taget, sade Ibrahimovic.