TV: Zlatan dundrade Milan vidare till cupkvarten - hade målkalas mot Bari

Milan-Bari 3-0, italienska cupen
1-0 20' Ibrahimovic
2-0 45' Merkel
3-0 56' Robinho

Milan hade målkalas i åttondelsfinalen i Coppa Italia hemma mot Bari. Redan efter någon minut var Zlatan Ibrahimovic nära att ge serieledarna ledningen, men hans kanon tog klockrent i ribban.

Strax därpå fick ändå svensken sätta ledningsmålet när Bari gav bort en boll på Milans planhalva. Hemmalaget ställde om blixtsnabbt och Zlatan drev in i motståndarnas straffområde och dundrade in 1-0, på Ronaldo-manér. Ett mönsteranfall av serieledarna.

Milan gjorde även ett ytterligare mål strax före paus som däremot blev oerhört omdiskuterat. Robinho fick bollen i misstänkt offsideposition och spelade då fram Merkel som stänkte in 2-0. Något som fick Bari-spelarna att rasa och attackera domaren som dock stod fast vid sitt domslut.

I den andra halvleken gjorde även Robinho 3-0 efter en utsök framspelning.

Milan får nu möta Sampdoria borta i kvartsfinal i cupen.

Milan: Roma; Oddo, Nesta, Yepes, Antonini, Gattuso, Ambrosini, Merkel, Robinho, Ibrahimovic, Cassano