TV: Zlatan nära drömstart i återkomsten till Milan - men debuten slutade mållös mot Sampdoria

Serie A

Zlatan Ibrahimovic hoppade in i andra halvleken mot Sampdoria.
Svensken var snabbt nära att spräcka nollan med en nick, men fick se debuten i återkomsten sluta 0-0.
- Naturligtvis ville vi vinna, så faktumet att vi inte lyckades är en besvikelse, säger Milans tränare Stefano Pioli enligt Football Italia.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Inför matchen mellan Milan och Sampdoria satt nästan samtliga 58 572 åskådare på San Siro och hoppades på att få se Zlatan Ibrahimovic göra sin debut för Milan i svenskens andra sejour i klubben. De fick dock vänta på svensken, som inledde matchen på bänken och kom in först i den andra halvleken. Publiken kommer också få vänta på ett första Zlatan-mål den här sejouren, då matchen slutade mållös.

Milan hade svårt att skapa chanser i den första halvleken, där en nickskarv från Theo Hernandez på en hörna var deras bästa chans. Sampdoria hade inte själva några klara målchanser och när Jakub Jankto rullade in bollen i ett öppet mål i slutet av första halvleken vinkade domaren av det för offside på Manolo Gabbiadini i upprinnelsen till målet.

Innan Zlatan hoppade in i den andra halvleken fick Gabbiadini ett friläge som räddades av Gianluigi Donnarumma och när anfallaren fick ytterligare ett friläge minuterna efter svenskens inhopp stod Donnarumma för ännu en räddning.

Zlatans inhopp inspirerade Milan till att få mer luft under vingarna och han fick själv två nicklägen kort efter inhoppet. Det andra, som kom vid en fast situation, hotade något men Emil Audero kunde stoppa bollen precis vid mållinjen och hindra Ibrahimovic från en drömstart.

Resten av matchen blev böljande men inget av lagen lyckades spräcka nollan. Sampdorias svensk Albin Ekdal fick hoppa in de sista fem minuterna när bortalaget fick med sig en poäng från San Siro tack vare 0-0.

- Naturligtvis ville vi vinna och börja våren med en seger, så faktumet att vi inte lyckades är en besvikelse, säger Milans tränare Stefano Pioli till Sky Sports Italia, enligt Football Italia.

- Vi dominerade matchen och jag tror att vi spelade 70 passningar in i deras straffområde, men vi saknade kvalité och när du inte har den tekniska precisionen i passningarna kan du inte vinna matcher eller skapa rätt chanser.

Poängen för lagen gör att Milan huserar på plats tolv i Serie A, medan Sampdoria ligger som sextonde lag i den italienska högstadivisionen.

Milan: Donnarumma - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Hernandez - Krunic, Bennacer, Bonaventura - Suso, Pitaek, Calhanoglu

Sampdoria: Audero - Vieira, Chabot, Linetty, Ramitez, Colley, Thorsby, Gabbiadini, Bereszynski, Quagliarella, Murru