Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

TV: Zlatan ser rött efter ful eftersmäll - kan missa Inter-derbyt

Zlatan blev utvisad mot Bari. I en duell med Marco Rossi tappade han humöret, slog till försvararen - och fick rött kort. Nu är derbyt mot Inter i fara.
– Tyvärr så reagerade han, säger Milan-tränaren Allegri.

Det blev en trist eftermiddag för Zlatan Ibrahimovic, när Milan hade läge att utöka avståndet till jagande Inter. I första halvlek fick han först se sin tunga frispark räddad av Gillet, och sedan se Bari ta ledningen och sätta Milan under stor press.

Det skulle dock bli än värre i den andra halvleken. Ibrahimovic trodde först att han hade spelat fram Robinho till kvitteringsmålet, precis i början av den andra halvleken. Men Robinho var någon decimeter offside och domaren dömde bort målet. Därefter hade Zlatan en boll i målet, då han tog ned bollen och avslutade distink. Men inte heller det målet godkändes, då domare Brighi hittade en hands på svensken.

Zlatan skulle sedan bli utvisad. Inne i straffområdet brottades han med Marco Rossi om en boll, och när Rossi fick iväg bollen, slog Zlatan till Rossi i magen. Slaget var inte hårt - men tillräckligt för att Brighi skulle reagera på incidenten och direkt dra upp det röda kortet. – Tyvärr så reagerade han, säger Milan-tränaren Massimilano Allegri enligt Football-Italia.
– Zlatan var lugn under veckan och ville och ville återigen göra ett spelmål. Han röde sig bra, men han kan inte vara så lättirriterad om han inte har gjort mål på en månad.

Det röda kortet innebär en automatisk avstängning för Zlatan, men Ibrahimovic kan även missa det tunga derbyt mot Inter. I det fallet är det domaren Christian Brighi som avgör i sin matchrapport om svensken får en eller två matchers avstängning.

Det var för övrigt samme Rossi som Inter-spelaren Chivu slog till i ansiktet i början av februari. Rumänen fick då fem matchers avstängning för sin smäll i ansiktet på Bari-spelaren.

Kort efter Ibrahimovics utvisning kunde dock Milan kvittera, genom Antonio Cassano. Milan lyckades dock inte få in ett segermål mot ett tröttkört Bari, som ligger överlägset sist i Serie A. Därmed är avståndet ned till Inter alltjämt fem poäng för Milan, precis som före omgången.

Publicerad 2011-03-13 kl 17:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons