TV: Zlatan tvåmålsskytt när Milan tog tredje raka segern

Serie A

Milan fortsätter att gå starkt i Serie A.
I kväll blev Zlatan Ibrahimovic stor hjälte när de rödsvarta tog tredje raka segern i bortamötet med Sassuolo.
- Vi gör vackra saker, säger svensken till Sky Sport Italia enligt Football-Italia.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Milan har gått starkt efter coronauppehållet, och kom till dagens bortamöte med Sassuolo med två raka segrar i ryggen - där man i den förra matchen körde över Bologna med 5-1.

Zlatan Ibrahimovic spelade från start igen för Milan, och i den 19:e minuten slog svensken till när han gav gästerna ledningen när han nickade ett inlägg från Hakan Calhanoglu i mål till 1-0.

Milan tvingades till två byten i den första halvleken på grund av skador, då både Andrea Conti och Alessio Romagnoli tvingades bryta. In kom istället Davide Calabria och Matteo Gabbia.

Ibrahimovic hade sedan en bra chans att dubbla Milans ledning på en nick från nära håll efter drygt en halvtimmes spel, men Sassuolos målvakt stod för en vass räddning.

Några minuter innan halvtidsvilan fick Sassuolo straff efter att bollen tagit på en Milan-spelares arm i straffområdet. Francesco Caputo gjorde inget misstag från elvameterspunkten och satte distinkt 1-1.

På stopptid i den första halvleken skulle dock Milan återta ledningen. Zlatan Ibrahimovic fick en fin stickare i djupled av Hakan Calhanoglu, rundade Andrea Consigli i Sassuolo-målet och rullade in bollen i mål. Svenskens båda fullträffar var hans första spelmål sedan coronauppehållet, då han tidigare i sommar nätat på fasta situationer.

Innan domaren blåste för halvtidsvila fick Mehdi Bourabia i Sassuola sitt andra gula kort för en tackling på Ante Rebic och blev utvisad.

Milan hade chanser att öka ledningen i den andra halvleken, bland annat genom en chans där Ibrahimovic så när fick en tå på bollen i straffområdet och gjorde sitt tredje mål för kvällen, men den andra halvleken slutade mållös och Milan vann med 2-1, lagets tredje raka seger i ligan.

Zlatan Ibrahimovic spelade 90 minuter för Milan, och står nu på sju mål i Serie A sedan han kom i vintras.

- Jag jobbar på och laget känns bra. Sedan jag kom hit säger tabellen att vi borde vara på andraplats, säger svensken till Sky Sport enligt Football-Italia.

- Vi vann en svår match mot ett lag som spelar bra fotboll och vi kom hit för att vinna.

Men Ibrahimovic menar att Milan inte är nöjt här.

- Vi gör vackra saker, men säsongen är inte över. Vi kämpar fortfarande för att nå vårt mål. Vi vill sluta femma.

Segern gör att Milan går upp på femte plats i tabellen, förbi Napoli och Roma, som båda dock har en match mindre spelad. I nästa omgång möter man vårens succélag Atalanta hemma på San Siro.

Under kvällen har det även kommit uppgifter om att Ralf Rangnick inte kommer att bli tränare i Milan till nästa säsong, trots att det ryktats intensivt om det den senaste tiden, och att Stefano Pioli kommer få chansen att fortsätta. Läs mer om det här.

Sassuolo: Consigli - Muldur, Marlon, Peluso, Rogerio - Locatelli, Bourabia - Haraslin, Raspadori, Berardi - Caputo.

Milan: Donnarumma - Conti, Kjær, Romagnoli, Hernandez - Bennacer, Kessie - Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic - Ibrahimovic.

-
-
Publicerad 2020-07-21 kl 23:39

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.