POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Utsålt inför derbyt mellan Milan och Inters juniorer

Milan ryktas ta med Merkel och Strasser inför juniorderbyt mot Inter på lördag. Pojklagsmatchen är grymt prestigeladdad och redan utsåld. Fotbollskanalen.se rapporterar från säsongens sista Milanofajt.

- Ett derby är inte som de andra matcherna. Det betyder så mycket, mycket mer för alla, säger Giovanni Stroppa, tränare för Milans juniorer.

Lördagens uppsnackade derby kommer att dra storpublik. Inter är favorit men Milan ryktas ta med två unga stjärnor från seniortruppen.

- Vi har vunnit de tre senaste derbyna. Men nu kommer det att bli tufft när Milan har med både Merkel och Strasser, säger Fulvio Pea, tränare för Inters ungdomar.

Trycket på juniorerna är obeskrivligt. Prestigeladdningen mellan ärkerivalerna sätter en otrolig press på de unga stjärnorna.

- Detta är den viktigaste veckan på hela året. Vi vet att Inter har ett bra lag, men vi tänker ge allt för att vinna, säger Simone Calvo mittfältare i Milan.

Åtta klubbar kommer att göra upp i finalspelet. Milanolagen gör upp om den sista gyllene finalplatsen. Ära och heder står på spel mellan pojkarna.

- Vi kommer att attackera från start för att få ett mål. Då kommer vi att slå ut deras kontringsspel och tvinga Milan till anfall, spekulerar Fulvio Pea.

Milans talangfulla mittfältare Calvo har en egen taktisk analys. Lagmaskinen ska bära hans Milan till den åtråvärda finalen.

- Vi är ett kompakt lag där alla jobbar för alla. Det är vår styrka och vi har ett gott självförtroende efter en mycket bra tid, säger han.

Francesco Specchia
Andreas Jemn

Publicerad 2011-05-12 kl 12:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå