POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Van Basten orolig: "Ibra är trött mentalt"

Marco van Basten hyllar Zlatan Ibrahimovic.
Men han oroar sig för svenskens framtid.
– Ibra är trött inuti, mentalt, säger holländaren.

Den legendariske Milanspelaren brukar titt som tätt jämföras med just Ibrahimovic. Båda har en bakgrund i Ajax klassiska centerroll och anses dessutom ha liknande egenskaper på planen. Stora och starka, men ändå med teknisk briljans.

- Zlatan har vunnit många titlar i flera länder, han är en stor spelare i Europa, säger van Basten till Gazzetta dello Sport.

Däremot påpekar han att Ibrahimovic till synes hamnat ur fas på fotbollsplanen. Enligt van Basten tappar han humöret alldeles för enkelt och ”blir förbannad för småsaker”.

- Ibra är trött inuti, mentalt. Så var det inte för några månader sedan. Samtidigt är han en klippa, en enastående atlet som gör anfallszonen till sin egen, säger van Basten.

Enligt honom är den blågule forwarden dock på väg att hitta samma lugn som han själv fann i Milantröjan. Och i det sammanhanget blir tränaren Massimiliano Allegri viktig, tror van Basten.

- Milan är ännu inte bland topp tre att utmana om Champions League. Men de har ett riktigt bygge på gång och snart hamnar de på samma nivå som de allra största lagen. Allegri är en lugn och rofylld person. Milan har gjort det rätta valet.

Publicerad 2011-04-27 kl 11:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå