Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

"Vi tappar en fantastisk tränare"

Foto: AP

Gianluigi Buffon chockad efter beskedet att Antonio Conte lämnar Juventus med omedelbar verkan.

- Det är en enorm förlust, som en blixt från klar himmel, säger Juventus kapten. 

Antonio Conte och Juventus meddelade idag att de går skilda vägar. Enligt italienska tidningar är parterna oense kring vilken väg Juventus ska ta vilket föranlett Conte att bryta sitt kontrakt med den klubb han lett till tre raka Scudettos. 

Beskedet kom som en chock för spelarna i Juventus, inte minst kapten Gianluigi Buffon. 

- Det är en enorm förlust och kom som en blixt från klar himmel. Men vi är inte vid år noll - hans arbete kommer inte att försvinna på två månader, säger Buffon. 

- Vi förlorar en stor tränare men vi har fantastiska spelare och är en klubb som blickar framåt. Vi är kompetenta och solida och vi måst visa att vi är kompakta och visa vad vi går för, även utan Conte. 

Italienska tidningar, med La Gazzetta dello Sport och La Stampa i spetsen, spekulerar nu kring anledningen varför Conte väljer att lämna. Enligt flera källor handlar det om oenighet kring klubbens strategi, inte minst på spelarmarknaden. 

- Jag vet inte varför han lämnade men det var inte på grund av övergångar. Kanske var det något som har legat och pyrt ett tag. När man når ett sådant beslut handlar det kanske om att man inte vill jobba tillsammans längre, avslutar Buffon.

Publicerad 2014-07-15 kl 21:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons