Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Ytterligare poängavdrag för Parma

Foto: Scanpix

Parma är ett sjunkande skepp just nu då man har inte kunnat betala ut några löner på hela säsongen. Idag fick man ytterligare poängavdrag i ligan och Serie-B är nu väldigt nära.

Den ekonomiskt krisande fotbollsklubben Parma fick på fredagen motta ett nytt tungt slag. Serie A:s tabelljumbo får ett ytterligare poängavdrag på två poäng, samtidigt som klubbens före detta ordförande Tomasso Ghirardi och klubbchef Pietro Leonardi stängs av i fyra månader. Det är andra gången Parma drabbas av poängavdrag; även i december blev man av med en poäng på grund av sina ekonomiska bekymmer.

Den anrika klubben har inte kunnat betala ut löner till sina spelare på hela säsongen och kan försättas i konkurs i samband med en domstolsförhandling den 19 mars. Sedan slutet av februari har klubbens spelare fått tvätta sina egna träningskläder då klubben försökt göra sig av med alla omkostnader.

Bara så sent som förra veckan beviljades klubben ett lån på 45 miljoner kronor från det italienska ligaförbundet för att Parma — som vann Uefacupen så sent som 1999 — skulle kunna klara av att fullfölja säsongen.

 

Publicerad 2015-03-13 kl 18:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons