Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Zlatan berättar om rasistiska påhopp

Zlatan Ibrahimovic utsätts ofta för rasistiska påhopp på fotbollsplanen, skriver stjärnan i sin kommande bok, enligt Expressen.

I Italien kallas han bland annat för "zigenare" och "tattare". Enligt boken blir han ofta mycket provocerad, men har blivit van och kan hantera det bättre numera.
Tidningen skriver också att Ibrahimovic själv skrek svordomar åt en linjedomare i samband med att han fick ett rött kort i en match mot Fiorentina. Efter matchen valde han att påstå att hans "dra åt helvete" var riktat mot honom själv, eftersom han blev arg när han tappade bollen. Något som han nu erkänner inte stämmer.

I boken framgår också att Ibrahimovic knäckte ett revben när han slogs med lagkamraten Oguchi Onyewu på Milans träning för ett år sedan. Flera lagkamrater ingrep för att stoppa bråket, som fick stor uppmärksamhet.
I den kommande självbiografin framgår det enligt tidningen att de två fotbollsspelarna var "nära att slå ihjäl varandra". Revbensskadan mörkades sedan av både honom och av laget.
Ibrahimovic ska även tidigare ha slagits med lagkamrater i Ajax, Juventus och Inter.

TT

Publicerad 2011-11-06 kl 12:11
Annons
Annons
Annons