Zlatan italiensk mästare - Milan tar hem Scudetton

Zlatan Ibrahimovic är mästare i Italien.
Det är klart efter en 3-0-seger över Sassuolo.

Höjdpunkter: Milan slog Sassuolo och kröntes till Serie A-mästare
0:49
Zlatan tar med sig matchbollen: "Inte sett den tidigare"
1:09
Zlatan tar emot titeln - med cigarr och skumpa

Milan och Inter hade båda chans på Scudetton inför sista omgången. Men Milan satt i förarsätet och en seger innebar att titeln var i egna händer.

Milan inledde starkt och kom till flera lägen i början av matchen, men utan att varken Olivier Giroud, Rafael Leao eller Alexis Saelemaekers lyckades förvalta dem.

Men med kvarten spelad kom ledningsmålet, från Giroud. Han avslutade från centralt i straffområdet och bollen tunnlade både försvarare och målvakt innan den nådde nät. Med en halvtimme spelad gjorde fransmannen även 2-0, på ett liknande sätt som det första.

Bara minuter senare utökade Milan på nytt. Leao, som spelat fram till båda de tidigare målen, hittade nu i stället fram Franck Kessié som satte in 3-0.

Parallellt i mötet mellan Inter och Sampdoria var det mållöst i paus. Direkt i andra halvlek kom dock ledningsmålet för hemmalaget, när Ivan Perisic avslutade ur snäv vinkel, upp i högra krysset. Målet blev förlösande och Joaquin Correa gjorde sedan två mål på två minuter. Men sedan Milan även de gick mot seger kom inte Inters tre poäng att göra skillnad i den slutgiltiga tabellen.

3-0 stod sig nämligen för Milan. I den 72:a minuten fick tvåmålsskytten Giroud kliva av, till förmån för Ibrahimovic. Och han var nära att också bli målskytt, då han stötte in bollen från nära håll, men svenskens mål blev bortdömt för offside.

Men ställningen stod sig och Milan tog en bekväm seger mot Sassuolo. Scudetton är därmed tillbaka hos AC Milan, för första gången sedan säsongen 2012/2011. Även då spelade Ibrahimovic i laget.

- Det är en glädje jag inte kan beskriva, vi kämpade hela året för det här och nu har vi den i våra händer. Vi har en enad trupp och det syns, säger Saelemaekers.

Sassuolo: Consigli - Muldur, Ayhan, Ferrari, Kyriakopoluos - Frattesi, Lopez, Henrique - Berardi, Scamacca, Raspadori

Milan: Maignan - Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez - Tonali, Kessié - Saelemaekers, Krunic, Leao - Giroud

Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Martinez, Correa

Sampdoria: Audero - Bereszynski, Ferrari, Yoshida, Augello - Rincon - Candreva, Vieira, Thorsby, Sabiri - Caputo

Matcherna startar 18.00 och ramas in i Fotbollssöndag Europa med start 17.00 på C More Fotboll och streamat på cmore.se.

Publicerad 2022-05-22 kl 19:57