POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Zlatan om glåporden: ”De har sagt saker om min familj”

Zlatan Ibrahimovic har fått utstå mycket skitsnack på planen. Nu pratar han ut om glåporden.
- De har sagt saker om min familj, säger han till fotbollsmagasinet Four Four Two.

Skitsnack eller ”trash-talk” mellan spelare på fotbollsplanen är en företeelse som alla känner till, men där själva orden sällan blir kända. Zlatan Ibrahimovic har nu talat ut om sina duster med alla mittbackar han mött under sin karriär, och pratar om sätten som försvarare har använt att få honom ur balans.

- Många försvarare försöker störa dig, fysiskt eller verbalt. De har sagt saker om min familj, de kallar mig en zigenare. Min mamma är från Kroatien och min pappa från Bosnien. Jag föddes i Sverige och känner mig hundra procent svensk, men det spelar ingen roll för dem. Jag blir inte så upprörd över det nu.

Ibrahimovic menar att det är en spelares ansvar att inte reagera när motståndare försöker ”psyka ut” en.

- Nyckeln är att fokusera på vad du måste göra i matchen, inte vad som sägs. En annan sak är att du måste komma ihåg att du har ett ansvar gentemot laget att inte reagera.

Andra åtgärder försvarare tar till för att stoppa anfallare är att dra i tröjan eller knuffa anfallarna. Ibrahimovic menar att det är svaga backar som gör så – och att det inte är rättvist.

- En fantastisk försvarare kommer inte nedlåta sig till sådana här saker, utan kommer spela rättvist. Paolo Maldini och Alessandro Nesta var tuffa motståndare, men jag respekterade dem verkligen.

Publicerad 2011-04-07 kl 18:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå