Zlatan regissör i Milans seger

Italien

Zlatan Ibrahimovic låg bakom Milans 2-0-seger mot Atalanta efter att ha gjort 1-0 och assisterat till 2-0.

Efter drygt 20 minuters spel gjordes Pato ner i straffområdet efter att ha blivit tacklad bakifrån. Straffen var inte mycket att säga till om och Zlatan Ibrahimovic fick chansen att ge Milan ledningen. Någonting han också gjorde, om än aningen osäkert. Bollen satt lågt i målvaktens högra hörn, men Consigli var nära att lyckas parera. Zlatan drog en suck av lättnad efter att ha sett bollen gå in.

I en jämn match gick lagen till halvtidsvila vid ställningen 1-0 till Milan.

Pato var tidigt i den andra halvleken nära att ge Milan en 2-0-ledning. Brassens nick gick dock klockrent i stolpen. En knapp kvart senare var Atalanta i stället ytterst nära att kvittera Milans ledning. Efter en hörna som gick igenom spelarna i straffområdet hamnade bollen i stolpen. German Denis utsträckta tå träffade bollen en meter från mål men bollen tog i stolpen.

Zlatan var nära att utöka sin målskörd och Milans ledning i den 77:e minuten. Han höll starkt undan sin försvarare i straffområdet men avslutet i bra position på halvvolley täcktes undan i sista stund.

82 minuter hade gått när Zlatan tog med sig bollen mot kortlinjen och spelade bollen centralt till Boateng som på ett tillslag tryckte in 2-0 via ribban. Ett snyggt mål där Zlatan var högst delaktig.

Matchen slutade 2-0 till Milan som fick kämpa för sin trepoängare. Ibrahimovic är nu i delad skytteligaledning med sina tolv mål. Di Natale och Denis har båda gjort lika många som svensken.

Atalanta - Milan 0-2
0-1 Zlatan Ibrahimovic, straff (22')
0-2 Kevin Prince Boateng (82')