Zlatans läckra assist räckte inte - Genoa knep poäng av serieledarna

Italien

Zlatan och Pato startade - och de tillsammans låg snabbt bakom Milans ledningsmål. Men Genoa kom igen, och Milan tappade poäng igen.

Det blev inte Cassano på topp med Zlatan som de flesta anade. I stället fick Pato chansen på nytt bredvid Ibrahimovic precis som i 0-0-matchen mot Lazio. Det trots kritiken från italiensk press vilket fick Max Allegri att ta sin brasseanfallare till försvar.

Och det tog bara en halvtimme innan Patos och Zlatans samarbete på topp bar frukt. Zlatan hade bollen till höger utanför straffområdet och väntade kyligt på att sin brasilianske anfallskollega skulle springa i position. Ibrahimovic tittade mot Pato, och pekade varpå Pato stunden efter fick bollen perfekt efter en tunnel på Genoa-backen Danielli.

Men halvleken slutade i moll för Milan efter att Zlatan först blivit varnad vilket var hans femte gula och är därmed avstängd nästa match. Bara minuten efteråt fick Genoa en kvitteringschans till skänks efter att bollen oturligt studsat på en Milanspelares ben. Antonio Floro Flores placerade in bollen till höger om Abbiati.

I andra halvlek spelade Genoa bättre och pressade under långa stunder tillbaka Milan. Serieledarna, som spelade 0-0 mot Lazio i veckan, fick också nöja sig med 1-1 här.