Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

0:16

Foto: ICA

Nästa

Avbryt
Försök igen

Bli landslagskock för en dag! Tävla om att få laga din Fotbollognese till herrlandslaget i samband med matchen mot Moldavien.

2d

Är din köttfärssås bäst i Sverige? Nu har du chansen att bli landslagsspelarnas kock för en dag! ICA bjuder in dig som stammis att tävla om att få servera just ditt unika recept.

Pasta med köttfärssås är en av våra mest folkkära paradrätter. Med kött eller vegetarisk, med ketchup eller rödvin, tacokrydda eller färsk basilika; rätten som italienarna kallar pasta bolognese smakar alltid gott och kan varieras i oändlighet. Så är den också en favorit inte bara för svenska hemmakockar, utan även för våra landslag i fotboll. Nu har du som är stammis chansen att briljera med just din variant. Som matglad partner till Svenska Fotbollförbundet utmanar ICA dig att tävla om att få bjuda svenska herrlandslaget på din egen Fotbollognese. I samband med matchen mot Moldavien kommer vinnaren att ta plats i köket bredvid landslagskocken Gustaf Sandfridsson och hans kollegor.

-Höga smaker, att det är gott, är alltid det viktigaste, säger Sandfridsson om vad som är nyckeln till en riktigt lyckad Fotbollognese.

- Men det finns inga regler, man ska bara köra på och följa det man själv tycker är godast.

ICA älskar också mat. Och fotboll! Sedan flera decennier tillbaka samarbetar de med Svenska Fotbollförbundet. Dessutom är ICAs 1500 fristående handlare runtom i landet några av den svenska fotbollsrörelsens största sponsorer.

Marcus Allbäck har också full koll. Han är ambassadör för tävlingen och med sina 74 matcher i den blågula tröjan (och 30 mål!) förstår han bättre än de flesta hur betydelsefullt käket är för att man ska kunna prestera på topp. Inte minst på den allra högsta nivån.

- Maten är extremt viktig för landslagsspelarna, säger han.

- Det är centralt att spelarna äter rätt och bra.

För att vara med och tävla om att bli landslagskock för en dag och vinna den ärofyllda titeln “årets Fotbollognese” behöver du vara stammis på ICA. När du skickat in ditt recept kommer det att testas av en jury, där målkungen Allbäck givetvis ingår. För att få hans smaklökar att jubla krävs något extra:

- En Fotbollognese får inte bli för enkel, säger han.

- Jag vill ha lite studs i köttfärssåsen. Någon liten twist får att väcka nyfikenhet. Den får gärna sticka ut på något sätt, utan att vara för crazy. Men det finns ju tusentals varianter därute, så det ska bli spännande att möta bidragen i tävlingen.

Vinnaren får inte bara ta plats i landslagsköket för att laga och servera Sveriges bästa pasta med köttfärssås. I priset ingår även resa till Stockholm, boende och biljett till landskampen mot Moldavien 12 oktober på Friends Arena. Så vad finns att tveka på? Gå in på ica.se/fotbollognese och anmäl ditt vinnarbidrag!

Tävlingen pågår mellan 28/8-29/9.

TÄVLA HÄR

FAKTA

Stammis-tävling

Skicka in ditt bästa recept på pasta med köttfärssås på: ica.se/fotbollognese.

Vinst: Att få laga ditt vinnarrecept tillsammans med en av landslagets kockar till herrlandslaget i samband med matchen Sverige-Moldavien 12 oktober.

I priset ingår även resa till Stockholm, boende och biljett till matchen på Friends Arena.

Tävlingen pågår mellan 28/8-24/9.

Juryn består av fem representanter från ICA, Svenska fotbollförbundet och Passion Lab. Juryn utser fem finalister mellan 25/9-4/10. Alla finalister kommer att få chansen att skicka in en filmad motivering. Baserat på den väljer juryn sedan en vinnare, som koras och kontaktas senast 5/10.

Publicerad 2023-09-26 kl 11:15
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto