Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

0:49

Foto: Bildbyrån/EA Sports.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när EA SPORTS presenterar Tomas Brolins ikoniska målgest på FIFA 23 för Tomas Brolin i spelaren ovan.

Tomas Brolins ikoniska målgest lanseras som FIFA-målgest - och actionfigur: "Hedrande"

8v

Tomas Brolins ikoniska snurrfint är svensk fotbollshistoria.
Nu lanseras den som målgest på FIFA 23 och som actionfigur.
- Att både få sitt målfirande i FIFA 23 och en actionfigur av högsta klass känns både hedrande och roligt, säger Brolin.

Det finns få målfiranden i svensk fotbollshistoria som är mer ikoniska än ”tornadon” som Tomas Brolin snurrade sig in i det svenska folkets hjärtan med under fotbolls-VM 1994. Nu uppmärksammas det. Under tisdagen - då Tomas Brolin fyller 53 år - meddelar EA Sports att man lanserar Brolins målfirande för användning på FIFA 23. Tillsammans med det lanserar man även svenska landslagets matchtröjor från VM 94 - så målfirandet kan göras i stil och på rätt sätt.

- Det här var inget jag hade förväntat mig. Det känns väldigt smickrande, och med tanke på hur grafiken såg ut på 90-talet är jag glad att de väntade tills nu med att återskapa målgesten. När jag ser den får jag riktiga flashbacks till mitt mål i både landslag och klubblag, säger Tomas Brolin.

- Tomas målgest är ikonisk i fotbollshistoria i Sverige. Den förtjänar helt klart att återupplivas i FIFA 23, och vi ser fram emot att den används i många målfiranden framöver i spelet, säger James Salmon, Marketing Director för EA SPORTS FIFA.

Men hyllningarna till målfirandet slutar inte där.

I samband med lanseringen av målgesten på FIFA 23 har EA SPORTS även skapat exklusiva actionfigurer med Tomas Brolin och hans ikoniska snurrfirande motiv. Tillsammans med den prisbelönte designern Mattias Lundin har elva actionfigurer producerats, inspirerande av Tomas Brolins egna Hero-kort ”The Tornado” i FIFA 23.

- Att både få sitt målfirande i FIFA 23 och en actionfigur av högsta klass känns både hedrande och roligt. Jag avslutade min fotbollskarriär 1998 vilket känns som en evighet sedan, men med "The Tornado"-målgesten kan den yngre generationen, som kanske aldrig såg mig spela live, använda mig i sina lag för att skapa ny minnesvärda ögonblick, avslutar Tomas Brolin.

Publicerad 2022-11-29 kl 19:28
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto