POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
KINA
21v

Citys ägare köper ny klubb - i Kina

Foto: Bildbyrån

Manchester Citys ägare köper den kinesiska klubben Sichuan Jiuniu FC.
Detta meddelar klubben på sin hemsida under onsdagen.

Manchester City är en storklubb i Europa och nu vill klubben stärka sitt varumärke i Asien. City Football Group är sedan tidigare ägare eller har investerat pengar i sex klubbar världen över, bland annat New York City FC i USA och Melbourne City FC i Australien, och under onsdagen meddelar Citys ägare att man köper Sichuan Jiuniu FC, som tillhör tredjedivisionen i Kina.

På sin hemsida meddelar den engelska klubben att City Football Group tillsammans med UBTECH och China Sports Capital går in som ägare i den kinesiska klubben.

- Vi tror starkt på att det finns en framtid för fotbollen i Kina. Vi gör en långsiktig satsning på att utveckla Sichuan Jiuniu FC och vill utveckla talangen som finns i kinesisk fotboll. Vårt omedelbara fokus kommer vara att stärka insatserna på fotbollsplanen genom att utnyttja all den erfarenhet vi har. Vi vill göra ett starkt avtryck i närområdet och kan knappt vänta med att sätta igång med vårt arbete, säger City Football Groups verkställande direktör Ferran Soriano i en kommentar.

- Dagens datum markerar ett nytt, spännande kapitel i växandet av City Football Group. Kina är en extremt viktig fotbollsmarknad och det är ett område som vi har siktat in oss på ett bra tag. Vi är glada över att välkomna Sichuan Jiuniu FC till City Football Group.

Publicerad 2019-02-20 kl 08:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå