Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

KINA

Gefles lagkapten flyger till Kina för läkarundersökning: "Känslosamt att säga hej då"

Foto: Scanpix

Gefles lagkapten David Fällman flög under fredagen till Kina där en läkarundersökning väntar innan backen kan bli klar för sin nya klubb Dalian Transcendence.

- Hoppas allt fungerar med läkarundersökningen så det bara är att sätta i gång därborta. Det blir spännande, säger Fällman till GD.

Gefle tappar sin lagkapten David Fällman. Den 25-årige mittbacken är på plats i Kina där han ska genomgå en läkarundersökning för andraliga-laget Dalian Transcendence. 

Klarar Fällman undersökningen är han en förlorad man för Gefle.

- Jag räknar med att affären är klar nån gång under nästa vecka, säger Gefle IF:s sportchef Hasse Berggren till Gefle Dagblad.

- Jag blir faktiskt förste utlänning där någonsin, och det är väl också lite speciellt. Men jag vet att klubben ska värva ytterligare utländska spelare, så vi får se vad det blir, säger Fällman.

Försvararen menar att det var svårt att säga nej när erbjudandet kom, och är tydlig med vad det var som lockade honom.

- Äventyret. Det är en spännande grej att få vara med om. Både för mig och min sambo Alina. Ett nytt land, en annan kultur, en annan fotboll - det här var bara en chans jag var tvungen att ta, säger Fällman till GD.

- Visst, det blir snack om att man gör det för pengarna. Men vadå, jag har ju inte direkt några landskamper på meritlistan och när man då får chans att bli utlandsproffs – då tar man den. Det går inte att säga nej när man väger ihop allting.

Går affären igenom blir Fällman näste svensk att ansluta till den kinesiska fotbollen.
Han kommer dessutom få spela ett derby mot Mikael Stahres Dalian Aerbin som nyligen värvade Mohamed Bangura och Nyasha Mushekwi.

- Man ska aldrig säga aldrig. Jag kanske dyker upp i Gävle och GIF igen. Det var i alla fall känslosamt att säga hej till grabbarna. Jag har trivts här, med laget och med tränarna och ledningen – det var ju därför jag valde bort anbud från allsvenska klubbar före jul också, säger David Fällman.

Publicerad 2016-01-15 kl 08:52

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER