Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
KINA

Hysén: "Köper de ut mig så är det ju lite win-win"

Enligt uppgifter till sajten modernghana.com kan Tobias Hysén dumpas av sin kinesiska klubb Shanghai. Något som anfallsstjärnan inte hört något om.
- Skulle det bli så att de köper ut mig så är det ju lite win-win, säger Hysén till fotbollskanalen.

Han förlängde sitt kontrakt med den kinesiska klubben med två år i april och fick ett drömavtal som ger honom närmare 15 miljoner kronor per säsong. Även om han varit given i laget och klubben tränas av Sven-Göran Eriksson kommer nu uppgifter om att han kan dumpas. Enligt sajten modernghana.com kka antingen Tobias Hysén eller Jean Kouassi offras för att göra plats för Asamoah Gyan som är detaljer från att skriva på.

- Vi har vetat om det ett tag, så det är inte så konstigt. Vi är ju en utlänning för mycket nu och en av oss andra måste ju flytta på oss. Det är inget som man kan gå och tänka på. Bara köra på tills man vet vad som gäller. Jag tar för givet att om jag ska lämna så säger de det. I så fall får de köpa ut mig och det är ju dumt att spekulera. Men köper de ut mig så får jag ju mina pengar och är fri att gå vart jag vill, de kan inte bara sparka ut mig, säger Hysén.

Inte hört något?
- Nej, ingen som fått besked kring något. Antingen så funderar de fortfarande eller så har de en idé som de inte talat om. Men det lär vi märka när Gyan är här, ska han spela direkt så måste de ju avregistrera en spelare.

Tvåa i skytteligan, sitter du säkert?
- Tittar man på det på det sättet så ja. Sen kan man vända och vrida på det. Antagligen är jag billigast att köpa loss, de andra har längre kontrakt och antagligen bättre löner. Sen är jag äldst också. Sen är det inte så att jag skulle gråta om de sa att jag får mina pengar och kan åka hem. Frågar dom mig så kommer jag vara ärlig. Jag stannar gärna kvar men kommer inte oroa mig och stressa upp mig för något innan man vet.

För Hysén har det blivit elva mål på 17 matcher och med det är han tvåa i skytteligan bakom brassen Aloiso. För Shanghai innebär det en andraplats i tabellen, endast en poäng ifrån serieledningen.

- Vi började jättebra och hade tio matcher utan förlust, sen hade vi fyra utan segrar och nu har vi fyra raka vinster. Vi fick ett ganska välbehövligt break och kunde tänka på annat. Men vi har gjort det riktigt bra innan och det är bara att fortsätta och gnugga vidare. De nya spelarna börjar komma in i det mer och mer.

Nöjd med elva baljor?
- Jag hade kunnat göra några mål till men jag har haft problem med ett knä i de senaste åtta veckorna. Jag fick en smäll i en match och det är ett ledband eller något i insidan av vänsterknä som spökar. Jag kan inte riktigt slå till bollen med vänstern och då är man hyfsat medioker.

- Men ingen operation eller så länge det inte blir värre. Jag skulle behöva vila 2-3 veckor men vi har massa matcher men i slutet av juli har vi uppehåll i två veckor.

Om du blir utköpt, är det vända hem till Göteborg och Blåvitt då?
- Vill dom så är det så det kommer bli. Det är inga konstigheter med det. Skulle det bli så att jag köps ut så kommer säkert kontakten att tas. Från mitt håll är det inga konstigheter sen ska det finnas plats och vilja från Blåvitt. Finns det så blir det världens enklaste grej.

När Fotbollskanalen når Tobias Hyséns rådgivare, Carl Fhager berättar han att det inte finns några andra tankar än att han skall stanna.

- Tobias har gjort det väldigt bra i Kina. Och det finns i grunden inga andra tankar än att han skall stanna. Men vi har en kontinuerlig kontakt med klubben och får givetvis vara beredda att agera om något händer.

Publicerad 2015-07-07 kl 13:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons