POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
51v

Ingen Bajen-återkomst för Dibba – lånas ut till kinesiska andraligan: ”Var mer än välkommen till oss”

Foto: Bildbyrån.

Hammarby har haft diskussioner med Pa Dibba.
Men nu står det klart att anfallaren inte återvänder till allsvenskan, och istället lånas ut till Shanghai Shenxin i den kinesiska andraligan.
- Litegrann är det en besvikelse, säger Bajens sportchef Jesper Jansson till Sportbladet.

I somras såldes Pa Dibba från Hammarby till Shenzhen FC. Där har forwarden bara noterats för en match i A-laget - och klubben tog dessutom klivet upp i högstaligan till 2019 vilket kan innebära en ökad satsning och göra situationen än tuffare för Dibba. I Kina får nämligen bara tre utländska spelare användas i en och samma match, vilket gör att klubbarna i landet sällan har särskilt många spelare i den kategorin i sina trupper. 

Hammarby har varit öppna med att man gärna tar tillbaka Dibba. Men nu står det klart att så inte blir fallet. Anfallaren har lånats ut Shanghai Shenxin i den kinesiska andraligan för resten av året.

- Vi hörde om det för ett par dagar sedan. Vi har hela tiden sagt att vi var här för Dibba och att han absolut var mer än välkommen till oss, säger Bajens sportchef Jesper Jansson till Sportbladet.

På frågan om det var Dibbas eller klubbens beslut att lånas ut till en annan kinesisk klubb svarar Jansson:

Det är nog både och. Självklart är det hans eget beslut i slutändan. Bryta avtalet och flytta hem eller hänga kvar i Kina? Det är inte som NHL där man kan skicka folk hur som helst. I slutändan var det hans beslut och vi hade en tät dialog.

- Litegrann är det en besvikelse. Men kanske hade det varit lite för bra för att vara sant om vi gjorde en bra affär förra våren och sen få tillbaka honom så snabbt efter det. Det är klart att vi hoppades på honom, men nu blev det inte så. Det hade liksom varit en bra extra-grej för oss att få in honom – vi hade gärna tagit emot honom – men nu blev det inte så.

Publicerad 2019-02-27 kl 09:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå