POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
KINA

Officiellt: Gefle-kaptenen till Kina: ”Ett äventyr jag inte ens var nära för något år sedan”

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nu är det helt klart. Gefle-kaptenen, David Fällman, lämnar Gefle för spel i den kinesiska andraligan.
- Det här är ett äventyr jag inte ens var nära för några år sedan och det är helheten som lockar, säger Fällman till Fotbollskanalen.

Efter fyra säsonger i Gefle IF lämnar lagkaptenen David Fällman, 25, och hans nya klubbadress blir - som ryktena förutspådde - det kinesiska andraligalaget Dalian Transcendence.

- Jag har genomgående haft en bra dialog med Gefle och efter säsongen var jag tydlig med att jag vill testa på något nytt i karriären vilket Kina ju är.  Så när intresset dök upp var både jag och min sambo inställda på att detta var ett äventyr vi ville åka på, säger David Fällman till Fotbollskanalen.

Turerna kring Fällmans framtid har varit många där han i höstas ryktades till bland annat Djurgården och Kalmar FF. Dock valde mittbacken bara dagarna före julafton att förlänga sitt utgående kontrakt med ett år - vilket ingav Gefle-supportrarna nytt hopp om att få behålla sin lagkapten.
Fällman förklarar vad som egentligen låg bakom kontraktsförlängningen.

- Jag valde att förlänga då det vid den tidpunkten inte fanns några konkreta bud som var lockande. Jag ville inte förlora chansen att spela ännu en säsong med Gefle. Sedan dök det här Kina-spåret upp bara dagarna efter Gefle-förlängningen och det var ett spår som kändes rätt från början. Jag ångrar inte något för nu fick Gefle betalt för mig samtidigt som jag fick ta nästa steg, säger han.

Varför bestämde du dig för Kina?
- Jag var i en situation där jag gjort fyra säsonger i Gefle och plötsligt dök det upp en möjlighet som jag inte ens var nära för några år sedan. Alltifrån att spela fotboll på andra sidan jorden, känna på en ny fotbollskultur och komma till ett nytt land var en helhetslösning som lockade.

Hur avgörande var pengarna?
-
Pengarna är alltid inblandade, men de har absolut inte varit avgörande i mitt beslut. Sedan är det klart att sett till att jag kommer från en mittenklubb i Sverige och inte gjort några landskamper så är det en bra lön jag får. Mer vikt än så lägger jag dock inte kring pengarna utan det är helheten som lockar.

Vidare berättar den tidigare Gelfe-kaptenen om klubben han kommer till och vilken sportslig utmaning han har att se fram emot.

- Jag kommer som första utlänning till en klubb som vill göra en ny satsning mot toppen och av det jag fått höra hittills lägger de stor tillit på att jag ska ordna upp saker och ting i den unga försvarslinjen. Jag tror att nivån är bra då det i motståndarlagen finns en hel del vassa forwards som jag kommer att ställas mot.

25-åringens övergång till Dalian – med vilka han skrivit ett tvåårskontrakt - innebär att staden i nordöstra Kina nu blir än tätare på allsvenska fotbollsprofiler.

Den kommande säsongen väntar nämligen ett derby mot Dalian Yifang där Michael Stahre är tränare och där både Mohamed Bangura och Nyasha Mushekwi återfinns i truppen.

- Jag vet att Stahre är med sitt lag på träningsläger på samma ställe som vi ska till så självklart kommer jag ta tillfället att snacka lite med honom. Sedan har jag ju spelat lite med Bangura så honom känner jag också till.

Fällman - som anslöt till Gefle från Väsby United 2012 – startade i samtliga ligamatcher för laget i allsvenskan 2015. 

Se David Fällmans mål mot Hammarby i spelaren ovan. 

Publicerad 2016-01-19 kl 12:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå